(۱) بدون تأثیر (۲) کم (۳) متوسط (۴) زیاد و (۵) خیلی زیاد.
پس از بررسی آمار توصیفی متغیرهای مذکور به قیاس آنها با وضعیت ایدهآل پرداخته می شود.
۳-۷- آمار توصیفی
شاخص های آماری توصیفی استفاده شده در این پژوهش، میانگین، میانه، انحراف معیار، بیشینه و کمینه میباشند. گفتنی است بررسی درصد پاسخهای مختلف می تواند به عنوان بخشی از آمار استنباطی تحقیق حاضر نیز استفاده گردد.
۳-۸- آمار استنباطی
به منظور بررسی کارایی معافیتهای مذکور، از آزمون کای دو (برای قیاس یک گروه با مقدار فرضی) استفاده می شود. در واقع در این قسمت، هر کدام از پاسخها با وضعیت مطلوب مقایسه میشوند. توضیح اینکه اگر معافیت مالیاتی اثربخش بوده باشد (زیاد وخیلی زیاد)، آنگاه پاسخ مثبت ارزیابی شده (=۱) و در غیراینصورت، پاسخ منفی ارزیابی میگردد (=۰) و وضعیت مطلوب نیز پاسخ مثبت به تمامی معافیتها میباشد (=۱). گفتنی است داده های جمعآوری شده به صورت اسمی (صفر و یک) تبدیل خواهند شد.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
آزمون کای دو، یکی از مشهورترین آزمونهای ناپارامتریک است که در تحلیلهای آماری، بسیار از آن استفاده می شود. طی فرایند آزمون، با دستهبندی یک متغیر در تعدادی طبقات، به محاسبه آماره کای دو، پرداخته می شود. کاربردهای این آزمون از این قرارند:
نیکویی برازش (میزان انطباق) فراوانیهای مشاهده شده با فراوانیهای مورد انتظار؛
آزمون استقلال متغیرها؛ و
آزمون همگونی متغیرها.
۳-۹- آلفای کرونباخ
مقصود از پایایی آن است که اگر ابزار اندازهگیرى را در یک فاصله زمانی کوتاه چندین بار و به گروه واحدی از افراد بدهیم نتایج حاصل باید نزدیک به هم باشد. هدف و منظور از سنجش پایایی و ثبات پرسشنامه این است که در زمانها و مکانهای مختلف قابلیت استفاده داشته باشد. در واقع پژوهشی پایاست که ابزار اندازه گیری آن معتبر باشد و چنانچه این پژوهش توسط فرد دیگر یا همان پژوهشگر دو باره در زمانها و مکانهای دیگر انجام بشود به همان نتایج مشابه بتوان دست یافت. برای اندازهگیرى پایایی از شاخصی به نام «ضریب پایایی» استفاده می شود که اندازه آن معمولاً بین صفر تا یک (۰ تا ۱)، تغییر می کند. ضریب پایایی «صفر»، معرف عدم پایایی و ضریب پایایی «یک»، معرف پایایى کامل است (خاکى، ۱۳۷۹).
یکی از متداولترین روشهای اندازه گیری اعتمادپذیری یا پایایی پرسشنامه ها، استفاده از روش آلفای کرونباخ است که توسط کرونباخ ابداع شدهاست لذا با توجه به این که در این پژوهش، ابزار اصلی اندازه گیری داده ها پرسشنامه میباشد پایایی پرسشنامه یا قابلیت اعتماد آن با بهره گرفتن از روش آلفای کرونباخ محاسبه شدهاست.
ضریب آلفای کرونباخ، برای سنجش میزان تک بعدی بودن نگرشها، عقاید، قضاوتها و سایر مقولاتى که اندازهگیرى آنها آسان نیست به کار مىرود. در واقع از این طریق میخواهیم ببینیم تا چه حد برداشت پاسخگویان از سؤالات یکسان بوده است. اساس این ضریب بر پایه مقیاسهاست و مقیاسها عبارتند از: دستهای از اعداد که بر روی یک پیوستار به افراد، اشیاء یا رفتارها در جهت به کمیت کشاندن کیفیتها اختصاص داده می شود. ضریب آلفاى کرونباخ به روش زیر محاسبه می شود:
که در آن kتعداد گویه ها، واریانس جمع نمره های هر پاسخگو و واریانس نمرات مربوط به گویه شماره i ام است.
در این تحقیق میزان آلفای کرونباخ کلی برای پرسشنامه ۸۵۴/۰ است که مقدار بسیار مناسبی است. حال برای هر متغیر به صورت جداگانه آلفای کرونباخ محاسبه می شود. همانطور که در جدول زیر مشاهده می شود تمام متغیرهای مورد بررسی مناسب هستند و از اعتبار لازم و کافی برخوردارند.
متغیر | آلفای کرونباخ |
سرمایه گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته | ۳۷۹/۰ |
بازسازی و تکمیل واحدهای موجود صنعتی | ۸۷۶/۰ |
سرمایه گذاری در فعالیتهای کشاورزی | ۷۳۱/۰ |
سرمایه گذاری در شرکتهای تعاونی | ۹۱۸/۰ |
معرفی مدل ها و آزمونهای مورد نیاز
۳-۹-۱-آزمون کلموگروف- اسمیرنوف
از این آزمون برای بررسی نرمال بودن مشاهدات استفاده می شود. فرض کنید مشاهده iام با و فراوانی تجمعی مشاهده شده و فراوانی تجمعی مورد انتظار به ترتیب با و نمایش داده می شود. در این آزمون، در صورتیکه n مشاهده وجود داشته باشد، ابتدا برای هریک از مشاهدات و ، ، را محاسبه می شود. سپس کمیتهای زیر محاسبه شود:
حال فرض صفر و مقابل را به صورت زیر تعریف می شود:
فرض صفر: (نرمال بودن مشاهدات)
فرض مقابل: مخالف فرض صفر.
حال اگر مقدار بزرگ باشد، فرض رد می شود.
۳-۹-۲-آزمون t یک نمونه ای یکطرفه