*
*
*
۳۴
آموزش پیوسته و مناسب کارکنان
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
تحلیل و ارزیابی مطالعات نشان می دهد که:
اغلب مطالعات و تحقیقات داخلی در حوزه سیستم های ERP، به بررسی ارزیابی و آمادگی سازمانها برای پیادهسازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان پرداخته اند و پژوهش های انجام گرفته مربوط به مرحله پیش از تصمیم گیری، انتخاب و استقرار پروژه ERP است. بنابراین وجود رهیافتی که پروژه های پیاده سازی شده و استقرار یافته ERP در سازمان های داخلی را مورد تحلیل قرار داده و عوامل موفقیت این پروژه ها را بررسی نمایند ضروری به نظر می رسد.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
برخی از تحقیقات، عوامل موفقیت را در سطح استراتژیک و برخی دیگر در سطح عملیاتی مورد بررسی قرار داده اند. همچنین بعضی تحقیقات از دیدگاه فنی و بعضی دیگر از دیدگاه غیرفنی و انسانی عوامل موفقیت را مطرح نموده اند. با این حال رویکردی جامع و منسجم درباره عوامل موفقیت پیاده سازی ERP در تحقیقات ارائه نشده است. همچنین عوامل موفقیت ERP به صورت کلی و نه جزئی و تفصیلی مطرح شده اند و به شاخص های اندازه گیری معیارها و میزان اهمیت هریک اشاره ای نشده است. بنابراین نیاز به رویکردی همه جانبه است که اولا کلیه معیارهای موفقیت ERP را از ابعاد مختلف استراتژیک – عملیاتی و فنی – انسانی لحاظ کند و ثانیا شاخص های اندازه گیری هر معیار و میزان اهمیت و اولویت هر یک را نیز تعیین نماید.
در تحقیقات انجام شده، فرض بر این بوده است که معیارها و شاخص های موفقیت کاملا منفک و مجزا بوده و تاثیرگذاری و تاثیر پذیری عوامل از یکدیگر در نظر گرفته نشده است. در حالی که عوامل موفقیت می توانند روابط علی و معلولی و اثرپذیری نسبت به یکدیگر داشته باشند. به عنوان مثال حمایت و تعهد مدیریت سازمان می تواند بر میزان انگیزش و مشارکت کارکنان در فرایند پیاده سازی پروژه تاثیرگذار باشد و یا برقراری نظام جبران خدمات در انگیزه و تلاش تیم پروژه در پیاده سازی موفق موثر باشد. بنابراین نیاز به رویکردی است که در اولویت بندی معیارها و شاخص ها، روابط درونی ومتقابل آن ها را نیز لحاظ کند و رتبه بندی واقعی تر و دقیق تری از معیارها و شاخص های موفقیت ERP ارائه کند.
تحقیقات داخلی صورت گرفته در زمینه عوامل موفقیت پیاده سازی ERP، در مطالعه موردی اغلب صنایع خودروسازی و ذوب آهن کشور را مورد بررسی و ارزیابی قرار داده اند. حال آنکه در زمینه پروژه های پیاده سازی ERP در حوزه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کشور تاکنون مطالعاتی صورت نگرفته است و خلاء اطلاعاتی در این حوزه از صنعت کاملا محسوس است. نظر به اینکه عوامل موفقیت پیادهسازی ERP در صنایع مختلف بر حسب مدل کسب وکار، اندازه و فرهنگ سازمان متفاوت است، بنابراین نیاز به رویکردی جامع به منظور شناخت و اولویت بندی عوامل موفقیت این پروژه ها در صنایع پتروشیمی کشور است که انگیزه و اهمیت مطالعه و پژوهش در این زمینه را مضاعف می کند.