تکنولوژیکی
توانایی ارتقاء کیفیت
استراتژی ها
مرحله 5
Minimise
SUBJECT TO:
HR=H
OR=O
TR=T
مقادیر مقادیر مورد نیاز منابع مدیریت کیفیت برای استراتژی iام هستند که بخشی از خروجیهای تحلیل شبکه ای فازی میباشند. این اعداد از مقایسه زوجی منابع نسبت به استراتژیها در مرحله دوم تحقیق بدست آمدهاند که در شکل 3-2 نیز مشخص شده اند. اعداد قطعی شده حاصل از مقایسه زوجی منابع بر مبنای استراتژیها (جدول 4-24) بر مبنای منابع در دسترس نرمالایز شده (جداول 4-25، 4-26 و 4-27) و ضرایب متغیرهای تصمیم در مدل برنامه ریزی آرمانی را تشکیل می دهند.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
مقادیرH, O, T بخشی دیگر از خروجیهای تحلیل شبکه ای فازی میباشند که میزان منابع انسانی، سازمانی و تکنولوژیکی در دسترس سازمان را نشان می دهند. این اعداد اوزان نهایی منابع انسانی، سازمانی و تکنولوژیکی بدست آمده (جدول 4-22) در مرحله سوم تحقیق هستند.
ها نیز بخشی دیگر از خروجی تحلیل شبکه ای فازی میباشند. این مقادیر، اوزان نهایی استراتژیها ( جدول 4-23) هستند که در مرحله ششم تحقیق بدست میآیند. این اعداد میزان مطلوب کل منابع مدیریت کیفیت برای اجرای موفق هر استراتژی را نشان می دهند که آرمانهای مدل برنامه ریزی آرمانی را تشکیل می دهند.
با جایگزاری مقدار منابع در دسترس (H, O, T) در محدودیتهای آرمانی، مقدار کمبود و اضافه منابع بدست می آید. در این پژوهش سعی شده با بهره گرفتن از مدلسازی برنامه ریزی آرمانی، این محدودیتها شناسایی و حداقل شوند. اگر مقدار کمبودها () را از مقادیر آرمانها () کم کنیم و اضافه منابع () را به آرمانها () اضافه کنیم، مقدار منابع تخصیص یافته در واقعیت () بدست می آید:
با تقسیم کردن مقدار منابع تخصیص یافته در واقعیت () بر مقادیر آرمانی ()، ضریبی بدست می آید که برای استراتژیهایی که دچار کمبود منابع هستند باید بزرگتر از یک باشد تا کمبود منابع را جبران کند و برای استراتژی های که دارای اضافه منابع هستند، کوچکتر از 1 است به این منظور که اضافه منابع را از بین ببرد و میزان مورد نیاز منابع برای اجرای موفق هر استراتژی بدست آید. با ضرب ضرایب متغیرهای تصمیم () در این ضریب برای هرکدام از استراتژیها، میزان انحراف به صفر میرسد. این مراحل به طور کامل در فصل چهارم توضیح داده شده و در جدول 4-29 نشان داده شده است.
مقادیر بدست آمده برای ضرایب متغیرهای تصمیم () پس از عملیات بالا، نشان دهنده میزان مطلوب و بهینه هر کدام از منابع انسانی، سازمانی و تکنولوژیکی برای اجرای اثربخش هرکدام از استراتژی های کیفیت است. پس از حل مجدد مدل برنامه ریزی آرمانی مشاهده می شود که انحرافات (کمبود و اضافه منابع)،به صفر میرسند.
فصل چهارم
یافتههای تحقیق
این فصل به بیان یافتههای حاصل از مراحل مختلف تحقیق می پردازد که رویهی اجرای آن در فصل گذشته به طور مفصل بیان شد. در ابتدا از پرسشنامه فازی به منظور جمعآوری داده ها و سپس از روش تحلیل شبکه ای فازی استفاده شده است. پس از آن تخصیص منابع به این استراتژیها با بهره گرفتن از روش برنامه ریزی آرمانی انجام شده است.
سیمای تصمیم گیرندگان
به منظور دستیابی به هدف تحقیق پرسشنامههای مقایسات زوجی طراحی و بین خبرگان توزیع شد. تیم تصمیم در این تحقیق چهار نفر از افراد کاملا آشنا به مدیریت کیفیت در شرکت مورد مطالعه، شامل مدیر کارخانه، مدیر واحد کنترل کیفیت، مدیر تولید و سرپرست تولید شرکت شهدگستران نوین میباشند. مدیر کارخانه، مدیر واحد کنترل کیفیتو سرپرست تولید دارای مدرک کارشناسی صنایع غذایی و مدیر تولید دارای مدرک کارشناسی ارشد صنایع غذایی هستند.
مراحل بهدست آوردن وزن مؤلفه ها با تحلیل شبکه ای فازی
جمعآوری نظرات خبرگان
پرسشنامه(ضمیمه) توسط خبرگان شرکت شهدگستران نوین تکمیل و جمع آوری می شود.
محاسبه بردار ویژه
محاسبه بردار ویژه منابع مدیریت کیفیت نسبت به منابع
جدول 4-2 نشان دهنده بردار ویژه منابع سازمانی و تکنولوژیکی نسبت به منابع انسانی است. در این قسمت مقایسه زوجی طبق طیف فازی مثلثی چانگ (1996) (جدول 3-1) انجام شد. این جدول بازگو کننده میزان اهمیت هرکدام از منابع سازمانی و تکنولوژیکی نسبت به منابع انسانی میباشد. این بردارهای ویژه با بهره گرفتن از رابطه 3-9 که در فصل قبل توضیح داده شد محاسبه می شود. به عنوان مثال اگر جدول 4-1میانگین مقایسات زوجی تیم تصمیم برای منابع سازمانی و تکنولوژیکی نسبت به منابع انسانی باشد، برای محاسبه بردارویژه (جدول 4-2) آن داریم:
بقیه جداول بردارهای ویژه (4-3و 4-4) نیز به همین ترتیب محاسبه میشوند.
جدول4‑1: میانگین مقایسات زوجی منابع نسبت به منابع انسانی
منابع انسانی | منابع سازمانی | منابع تکنولوژیکی |
منابع سازمانی | (1,1,1) | (3,5,7) |
منابع تکنولوژیکی | (0.143,0.2,0.333) | (1,1,1) |
جدول4‑2: بردار ویژه منابع نسبت به منابع انسانی