با تمام این توضیحات و با توجه به مدل متمرکز پیشنهادی برای ترانسفورماتور، درخت نرمال ایجاد شده را میتوان در شکل (۹) مشاهد کرد.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
شکل ۴‑۳: درخت نرمال توصیفی مدل متمرکز الکتریکی ترانسفورماتور[۴۶]
در شکل ۴‑۳ مدل مداری برای هر فاز دلخواه میباشد. با توجه به اتصال ترانسفورماتور سه فاز، باید سه مجموعه مداری نشان داده شده در شکل فوق را به هم با اتصال مناسب متصل کرد. با توجه به درخت نرمال، عناصر خازنی(عناصر خازنی مربوط به فشارضعیف با هسته زمینشده) به عنوان شاخه های درخت مزبور در نظر گرفته می شود. همچنین مقاومتهای سری که به کنداکتانس تبدیل شده اند هم به عنوان شاخه در نظر گرفته می شود تا درخت برقرار باشد. تمام عناصر اندوکتیو به همراه عناصر خازنی باقیمانده به عنوان لینکهای درخت معرفی میگردند. شاخه های درخت با خطوط سیاه و لینکها با خطوط نقطه چین در شکل نشان داده شده اند.
برای تعیین پاسخ فرکانسی در هر نوع تست، بر اساس مطالب موجود در بخش۴-۴-، باید عمل کرد. کاتستاساسی در هر درخت و برای هر شاخه درخت نوشته می شود. در حلقه اساسی باید ولتاژ هر لینک را باید بر حسب ولتاژ شاخه های درخت بدست آورد. بنابراین در هر معادله ولتاژی کیرشهف[۹۹]، باید تنها ولتاژ یک لینک بوده و مابقی ولتاژ شاخه های درخت میباشند.
با توجه به شکل درخت ارائه شده در شکل ۴‑۳، ولتاژ و جریان تمام شاخهها و لینکها در فرم ماتریسی بصورت زیر تعربف میشوند.
(۴‑۵)
که در آن زیروندهای ، ، ، ، و, مربوط به منبع ولتاژ مستقل، ظرفیتهای خازنی(شاخهها)، الاستانسها[۱۰۰](ظرفیتهای خازنی مربوط به لینکها)، مقاومت(کنداکتانس موازی)، کنداکتانس(مقاومت سری) و اندوکتانس میباشد.
با نوشتن معادلات مربوط به کاتستهای اساسی و حلقههای اساسی در درخت مورد نظر و با توجه به ولتاژ و جریان تمام شاخهها و لینکها، زیرماتریسF در معادله (۴‑۶) بدست می آید.
(۴‑۶)
- : زیرماتریس نشاندهنده رابطه بین شاخه منبع ولتاژی درخت با لینکهای الاستانسی
- : زیرماتریس نشاندهنده رابطه بین شاخه منبع ولتاژی با لینکهای مقاومت موازی(کنداکتانسهای موازی)
- : زیرماتریس نشاندهنده رابطه بین شاخه منبع ولتاژی درخت با لینکهای عناصر اندوکتانسی
- : زیرماتریس نشاندهنده رابطه بین شاخه خازنی درخت با لینکهای الاستانسی
- : زیرماتریس نشاندهنده رابطه بین شاخه خازنی با لینکهای مقاومت موازی (کنداکتانس موازی)
- : زیرماتریس نشاندهنده رابطه بین شاخه خازنی با لینکهای اندوکتانسی
- : زیرماتریس نشاندهنده رابطه بین شاخه کنداکتانس (مقاومت سری)با لینکهای مقاومتی (کنداکتانس موازی)
- : زیرماتریس نشاندهنده رابطه بین شاخه کنداکتانس (مقاومت سری) با لینکهای اندوکتانسی
مدل متغیر حالت
بار ظرفیتهای خازنی و شار لینکهای اندوکتانسی بعنوان متغیرهای حالت انتخاب میشوند. با استفاده معادلات کاتست و حلقه اساسی و معادلات فضای حالت، معادلات اساسی متغیرهای حالت و بصورت زیر تعریف میگردند.
(۴‑۷)
با بهره گرفتن از معادله (۴‑۷) و ماتریسهای تعریف شده در پیوست ج، معادله حالت درخت مورد نظر به معادله (۴‑۸) تبدیل خواهد شد.
(۴‑۸)