۳-بین جرایم مربوط به عدم تسلیم اظهارنامه و جلوگیری از فرار مالیاتی در نظام مالیات بر ارزش افزوده رابطه معناداری وجود دارد.
۴-بین جرایم مربوط به عدم ارائه دفاتر و اسناد و مدارک و جلوگیری از فرار مالیاتی در نظام مالیات بر ارزش افزوده رابطه معناداری وجود دارد.
۵-بین جرایم تاخیر در پرداخت و جلوگیری از فرار مالیاتی در نظام مالیات بر ارزش افزوده رابطه معناداری وجود دارد.
خلاصه فصل دوم
دولت برای دستیابی به اهداف خود برای پاسخگویی به نیازهای جامعه نیازمند منابع مالی است امروز در کلیه کشورها صاحب نظران مسائل اقتصادی بهترین منبع تامین هزینه های دولت را مالیات میدانند مالیات عبارت است از قسمتی از در آمد یا ثروت افراد که به منظور پرداخت بخشی از هزینه های عمومی و حفظ منافع اجتماعی و اقتصادی و سیاسی کشور به موجب قانون به وسیله دولت وصول میشود به عبارت دیگر برای دوام و قوام جامعه و ارائه خدمات اجتماعی توسط دولت هر یک از افراد جامعه با توجه به توان پرداخت خود مکلفند بهای قسمتی از این خدمات را به عنوان مالیات به دولت بپردازد و در این مشارکت جمعی برای رسیدن به رشدوتوسعه ورفاه سهیم باشند.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
در یک تقسیمبندی کلی درآمدهای دولت به دونوع مالیاتی و غیرمالیاتی تقسیمبندی میگردند و در حال حاضر نوع دیگری از مالیات به نام مالیات بر ارزش افزوده در سیستم مالیاتی کشورها وارد شده است. مالیات بر ارزش افزوده، نوعی مالیات چند مرحلهای است که در مراحل مختلف زنجیره تولید-توزیع بر اساس درصدی از ارزش افزوده (خرید-فروش) کالاهای تولید شده و یا خدمات ارائه شده اخذ میگردد.
فصل سوم
(روش تحقیق)
مقدمه
تحقیق به عنوان یک فرایند پژوهشی یک فعالیت منظم است که در درست ترین شکل خود واجد دو شرط است (دلاور،۱۳۸۱). روش تحقیق، توضیح و توجیه روش تحقیقی محقق می باشد که آن را برای مطالعه و تحقیق ویژه و با توجه به انواع مختلف روش های تحقیقی و با در نظر گرفتن هدف و موضوع پژوهشی، مناسب دانسته است.تعیین روش تحقیقی به صورت مرحله به مرحله ،تکرار و یا ادامه تحقیق در همان زمینه یا زمینه دیگر را برای محققی دیگر را برای تحقیقی دیگر امکان پذیر می سازد (نادری و سیف نراقی،۱۳۶۸).
لذا دراین فصل در مورد طرح تحقیق به تفصیل توضیح داده شده است. نخست توضیحاتی درمورد روش تحقیق و نوع تحقیق ،ابزار مورد استفاده در تحقیق داده شده است. و همچنین در مورد حجم نمونه ها و نحوه انتخاب آنها و روش های جمع آوری داده ها و روش های آماری که در تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفته اند توضیح داده شده است.
۳- ۱- روش تحقیق
تحقیق موجود یک تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است، مطالعه توصیفی آنچه را که هست توصیف و تفسیر می کند و به شرایط یا روابط موجود، عقاید متداول، فرایند های جاری، آثار مشهود و یاروند های در حال گسترش توجه دارد و توجه آن به زمان حال است، هر چند غالباً رویدادها و آثار گذشته را نیز که به شرایط موجود مربوط می شوند مورد توجه قرار می دهد. نکته مهم در روش تحقیق همبستگی نیز آن است که این تحقیق هرگز رابطه علت و معلولی را تبیین نمی کند؛ بلکه صرفاً یک رابطه راتوصیف می کند(بست،۱۳۸۹). بنابراین در این تحقیق با توجه به هدف تحقیق که بررسی همبستگی بین جرایم مالیاتی وجلوگیری از فرار مالیاتی است، روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی می باشد.
۳-۲- فرایند تحقیق
هر تحقیقی فرایندی علمی و روشمند است که طی آن پژوهشگر تلاش می کند تا برای یک مسئله پاسخی نظری پیدا کند. هرچه مسئله تحقیق ویژگی های بهتری داشته باشد فرایند تحقیق از انسجام و دقت بیشتری برخوردار خواهد بود (خاکی، ۱۳۸۴: ۱۵۷). برای سازماندهی عملیات این پژوهش گام های متعددی طی شده که در نمودار ۳ – ۱ نشان داده شده است.
پرسش آغازین
مطالعات اکتشافی
مطالعه اکتشافی متخصصین
طرح نظری تحقیق (چارچوب نظری)
تدوین مدل تحلیلی
جمع آوری اطلاعات ابزار، پرسشنامه
تجزیه و تحلیل اطلاعات
نتیجه گیری
نمودار ۳-۱: گامهای فرایند تحقیق
۳- ۳- جامعه آماری تحقیق
یک جامعه آماری عبارت است از مجموعه ای از افراد یا واحدها که دارای حداقل یک صفت مشترک باشند. معمولا در هر پژوهش، جامعه مورد بررسی یک جامعه آماری است که پژوهشگر مایل است درباره ی صفت (صفت ها) متغیر واحد های آن به مطالعه بپردازد (سرمد و همکاران، ۱۳۸۸). جامعه آماری در این تحقیق شامل کارمندان اداره کل امور مالیاتی شهرستان کرمان به تعداد ۳۲۰ نفر در سال ۱۳۹۲می باشد .
۳- ۴- حجم نمونه و روش نمونه گیری
نمونه آماری طبق جدول مورگان۱۷۵نفر بود و روش نمونه گیری بصورت تصادفی ساده انجام شد،بدین صورت محقق بصورت تصادفی۱۷۵پرسشنامه کامل رادر بین کارکنان توزیع وگردآوری کرد.
۳-۵- ابزار جمع آوری داده ها
انتخاب ابزارهای جمع آوری اطلاعات، به هدف و روش تحقیق بستگی دارد؛ لذا برای جمع آوری اطلاعات و اندازه گیری متغیرها، از یک پرسشنامه مربوطه به متغیرها استفاده شده است. پرسشنامه یکی از ابزارهای رایج تحقیق و روش مستقیم برای کسب داده های تحقیق می باشد. پرسشنامه مجموعه ای سوال است که پاسخ دهندگان با ملاحظه آنها، پاسخ لازم را ارائه می نمایند و داده های مورد نیاز پژوهشگر را تشکیل می دهند (سرمد و بازرگان، ۱۳۸۶). در این تحقیق جهت گرد آوری اطلاعات از دو پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد.
۳-۵-۱- پرسشنامه جرایم مالیاتی
جهت سنجش جرایم مالیاتی از یک پرسشنامه ۲۰ سوالی با مقیاس لیکرت ۵ گزینه ( کاملاً مخالفم، مخالفم، تا حدی موافقم، موافقم و کاملاً موافقم) استفاده شده است نمره دهی این پرسشنامه از ۱ تا ۵ بوده است و دارای ۵ مولفه عدم ثبت نام، عدم صدور صورت حساب، عدم تسلیم اظهارنامه، عدم ارائه دفاتر واسناد و مدارک و تأخیر در پرداخت بوده است روایی این پرسشنامه با بهره گرفتن از نظر ۵ تن از اساتید دانشگاه و متخصصین آن حوزه در اداره مالیات ۸۶/۰بدست آمدو پایایی آن به روش آلفای کرونباخ۷۷۹/۰ بدست آمد.
جدول ۳-۱ نمره گذاری مولفه های پرسشنامه جرایم مالیاتی
مولفه ها | شماره سوال ها | مقیاس نمرات | ||||
کاملا” موافقم | موافقم | تا حدی موافقم | مخالفم | کاملا” مخالفم | ||
عدم ثبت نام | ۱ تا ۴ |