مدیریت عملکرد
ابزارهای استراتژیک
بودجه ریزی
سیستمهای پاداش محور
تحلیلهای سود آور
تصمیم سازی سرمایهگذاری
سایر ابزارهای عملیاتی
حسابداری مدیریتی همانطور که توسط NAA (انجمن ملی حسابداران آمریکا) چنین تشریح میشود، شیوهای در شناسایی، اندازه گیری، گرد آوری، تحلیل، آماده سازی و ارتباطی با اطلاعات مالی میباشد که مدیریت آن را به منظور برنامه ریزی، برآورد و کنترل یک سازمان به کار میبرد. حسابداری مدیریتی، مسئولیت آماده سازی گزارشات مالی را برای گروههای غیر مدیریتی مثل آژانسهای قانونی و مقامهای مالیاتی، ایجاد می کند. به طور ساده میتوان گفت که حسابداری مدیریتی، حسابداری است برای طرح ریزی، کنترل، فعالیتهای تصمیم گیری برای یک سازمان (شباهنگ).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
حسابداری مدیریت بهعنوان علمی میان رشتهای که مفاهیم مدیریت و حسابداری را در کنار هم قرار میدهد، در تصمیمگیریهای کارساز سازمانی، قادر به ایفای نقش سرنوشتسازی در یاری به مدیران، از طریق تدوین، ارائه و تجزیه و تحلیل اطلاعات مرتبط با کیفیت است. حسابداری مدیریت در ماهیت خود، هدف نیست، بلکه بهعنوان یاور مدیران، یک ابزار با اهمیت در دستیابی به مقاصد راهبردی سازمان است.
۲-۴- مقایسه حسابداری مالی و حسابداری مدیریت راهبردی
بین اطلاعات حسابداری مدیریت راهبردی و حسابداری مالی تشابهات زیادی وجود دارد زیرا هر دو نوع حسابداری با رویدادهای اقتصادی یک واحد تجاری سروکار دارند و ابتدا از اطلاعات تهیه شده توسط سیستم کلی حسابداری واحد انتفاعی استفاده میکنند علاوهبر این شباهتها بین حسابداری مالی و حسابداری مدیریت راهبردی تفاوتهایی نیز وجود دارد که در جدول شماره یک بهطور خلاصه بیان شده است (صریحی استفسانی، بیتا).
جدول ۲-۲- مقایسه حسابداری مالی و حسابداری مدیریت راهبردی
شرح
حسابداری مالی
حسابداری مدیریت راهبردی
تأکید زمانی اطلاعات
تأکید بر گذشته
تأکید بر آینده و قدرت پیش بینی
قوانین و استانداردها
مقید به رعایت اصول پذیرفته شده حسابداری است که توسط مراجع ذیصلاح تدوین میشود
مقید به رعایت ضوابط معین نیست، زیرا تنها در خدمت مدیریت واحد انتفاعی است
اهداف گزارش ها
اهداف عمومی
هدف خاص و با مقایسه استانداردها، قدرت تصمیم گیری میدهد