نمودار شماره۹_۴ : توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب میزان حقوق شهروندی
جدول شماره ۹_۴ توزیع جمعیت را بر حسب میزان حقوق شهروندی نشان می دهد. طبق داده های بدست آمده، از مجموع ۲۳۰ نفر حجم نمونه، تعداد۷ نفر(معادل ۳درصد) کم ، تعداد ۵۳ نفر(معادل ۲۳ درصد) متوسط و تعداد ۱۷۰ نفر (معادل ۷۳.۹ درصد) زیاد بوده اند.
جدول شماره۱۰_۴ : توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب میزان اعتماد سیاسی
فراوانی
درصد
درصد تجمعی
کم
۵۶
۲۴.۳
۲۴.۳
متوسط
۸۴
۳۶.۵
۶۰.۹
زیاد
۹۰
۳۹.۱
۱۰۰
جمع
۲۳۰
۱۰۰
نمودار شماره۱۰_۴ : توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب میزان اعتماد سیاسی
جدول شماره ۱۰_۴ توزیع جمعیت را بر حسب میزان اعتماد سیاسی نشان می دهد. طبق داده های بدست آمده، از مجموع ۲۳۰ نفر حجم نمونه، تعداد۵۶ نفر(معادل ۲۴.۳درصد) کم ، تعداد ۸۴ نفر(معادل ۳۶.۵ درصد) متوسط و تعداد ۹۰ نفر (معادل۳۹.۱درصد) زیاد بوده اند.
۴_۲)آمار استنباطی:
آمار توصیفی تنها می تواند تصویری از جامعه مورد مطالعه ارائه دهد، اما قادر به بیان روابط بین متغیر ها و تبیین متغیر یا متغیر های وابسته نیست. زیرا در این سطح محقق در هر مرحله تنها با یک متغیر سر و کار دارد .اما محققان عمدتا به دنبال تحلیل و تبیین داده ها و متغیر های مورد نظر می باشند. به همین دلیل سعی می کنند با بهره گرفتن از آمار استنباطی به بررسی روابط بین متغیرها، تفاوت موجود در بین گروه های مورد مطالعه و یا تبیین متغیر وابسته از طریق مستقل و غیره بپردازد. در این سطح از تحلیل، محقق همواره با بیش از یک متغیر سر و کار دارد که برای تحلیل و تبیین آنها از آزمونهای آماری مختلف که هر یک تحت شرایط خاصی به کار گرفته می شوند استفاده می گردد.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
دراین قسمت نتایج تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده توسط ابزار مورد استفاده در این پژوهش ، که پرسشنامه بود، ارائه می شود. تجزیه و تحلیل های ارائه شده با بهره گرفتن از تکنیک های آماری تحلیل واریانس و میانگین دو نمونه مستقل و با بهره گرفتن از نرم افزار آماریSPSS 21 صورت گرفته است. ابتدا برای ارزیابی میزان تغییرات ارزشی مقایسه ای بین یافته های آماری این پژوهش با یافته های آماری پیمایش ارزش ها و نگرش های ملی ایرانیان مقایسه می شود آنگاه به سراغ تجزیه و تحلیل فرضیات می رویم.
در این پژوهش برای ارزیابی تغییر ارزش ها، یافته های آماری پژوهش با یافته های آماری “پیمایش ارزش ها و نگرش های ملی ایرانیان” که در سال های ۱۳۷۹، ۱۳۸۰ و ۱۳۸۲ توسط دفتر طرح های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام گرفته است و توسط انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده است، مقایسه شده است البته مقایسه به دو صورت انجام شده است ابتدا نتایج پژوهش ما با نتایج کلی “پیمایش ارزش ها و نگرش های ملی ایرانیان” مقایسه شده است و سپس با توجه به اینکه جامعه آماری پژوهش ما جامعه دانشگاهی دانشگاه های تهران بود، برای افزایش دقت محاسبات، مقایسه ای بین نتایج پژوهش ما با نتایج آماری مربوط به “جوانان تحصیلکرده در مقطع آموزش عالی پیمایش ارزش ها و نگرش های ملی ایرانیان” انجام گرفته است . در اینجا هر یک از متغیرهای وابسته به صورت جداگانه با متغیر هایی که بین پژوهش حاضر و پیمایش ارزش ها و نگرش های ملی ایرانیان مشترک است، قیاس شده است که به شرح زیر می باشد:
۴_۳)مقایسه نتایج پژوهش ما با نتایج کلی پیمایش ارزش ها و نگرش های ملی ایرانیان:
۲_۱)ارزش های سیاسی:
ارزش های سیاسی یکی دیگر از متغیرهای وابسته این پژوهش بود که به ارزش ها یا معرف های خردتری تقسیم و عملیاتی شد و یافته های آن در همین فصل ارائه شد. برای ارزیابی میزان تغییر این ارزش، بعضی از ارزش های سیاسی این پژوهش را بر حسب اولویت و اشتراک با گویه های پرسیده شده از مخاطبان پیمایش ارزش ها و نگرش های ملی ایرانیان سال ۱۳۸۲، انتخاب و مقایسه کرده ایم که در ادامه می آید:
۱)حقوق شهروندی:
حقوق شهروندی که در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی و فردی در این پژوهش به عنوان یکی از معرف های ارزش های سیاسی مورد بررسی قرار گرفته است را می توان با سه گویه از پیمایش ارزش ها و نگرش های ملی ایرانیان سال ۱۳۸۲ قیاس کرد؛ این سه گویه به شرح زیر است:
۱)برای گزینش افراد نباید کاری به عقاید مذهبی شان داشت.
پاسخگویان در سال ۱۳۸۲ برای اظهار نظر درمورد گویه فوق با سه گزینه موافق، مردد و مخالف روبه رو بوده اند که ۳۹.۳ درصد مخالف، ۱۲.۳ درصد مردد و ۴۸.۴ درصد موافق را انتخاب کرده اند(توسلی و همکاران، ۱۳۸۳ ، ۲۶ ). اگر این آمارها را با آمارهای مربوط به آگاهی و مطالبه حقوق شهروندی که در این پژوهش به دست آمده است مقایسه کنیم به این نتیجه می رسیم که آگاهی به حقوق شهروندی و مطالبه آن افزایش چشمگیری داشته است به این ترتیب که طبق یافته های این پژوهش حدود ۷۳.۹ درصد بیشترین موافقت و مطالبه حقوق شهروندی را داشته اند و افرادی که به صورت متوسط با معیارهای حقوق شهروندی موافق بودند حدود ۲۳ درصد بوده اند. به این ترتیب می توان ادعا کرد که در سال ۱۳۹۲ نمونه های پژوهش ما (مهاجران) با تغییرات ارزشی زیادی در رابطه با آگاهی به حقوق شهروندی و مطالبه آن مواجه شده اند به گونه ای که تعداد موافقان از ۴۸.۴ درصد در سال ۱۳۸۲ به ۷۳.۹ درصد در سال ۱۳۹۲ رسیده است همچنین تعداد افرادی که به صورت متوسط با حقوق شهروندی آشنایی دارند و با اندکی اکراه این حقوق را مطالبه می کنند از ۱۲.۳ درصد در سال ۱۳۸۲ به ۲۳ درصد در سال ۱۳۹۲ رسیده است.
۲)به کسانی که معتقد به جدایی دین از سیاست هستند نباید پست و مقامی داد.