۰.۱۱
سیستم های پشتیبانی تصمیم گیری
۱۳۰
۰.۲۴
سیستم های مدیران ارشد
۱۳۰
۰.۴۳
قابلیتهای مبتنی بر داده
۱۳۰
۰.۶۹
قابلیتهای مبتنی بر فرایند
۱۳۰
۰.۱۲
قابلیتهای مبتنی بر ستاده
۱۳۰
۰.۰۸
۴-۲-۳-۳. نمودارهای توزیع نرمال
روش سوم برای بررسی نرمال بودن توزیع دادها، استفاده از نمودارهای جعبهای[۶۹]،Q-Q و نمودار شاخ و برگ[۷۰] است. از طریق این نمودارها میتوان به طور جزیی به نحوه توزیع داده ها پی برده و در صورت عدم تطبیق با توزیع نرمال، علت نرمال نبودن داده ها را فهمید. نمودار شاخ و برگ برای یک توزیع نرمال شکلی زنگوله وار دارد. در نمودار Q-Q داده های یک توزیع نرمال معمولا روی خط قرار میگیرد و داده ها در روی خط مارپیچ یا سینوسی وار نخواهند بود. جعبهی یک نمودار جعبهای معمولا برای توزیع نرمال در مرکز نمودار قرار میگیرد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
در مورد پژوهش حاضر این سه نمودار در مورد تمامی سوالات به صورت یکجا ترسیم شد. به این ترتیب مطابق با نمودار شاخه و برگ که در شکل زیر آمده است، توزیع داده ها به شکل زنگولهای است.
نمودار ۴-۵) نمودار شاخه و برگ داده های تحقیق برای بررسی نرمال بودن
همچنین نمودار Q-Q نیز که در نمودار زیر نمایش داده شده است، نشان میدهد که داده ها روی یک خط قرار گرفته و در روی خط مارپیچ قرار نگرفتهاند.
نمودار ۴-۶) نمودار Q-Q داده های تحقیق برای بررسی نرمال بودن
نمودار سوم نمودار جعبهای است که در نمودار زیر نمایش داده شده است. مطابق با این نمودار، جعبهی مرکزی توزیع داده ها که با یک خط مشکی نشان داده شده مشخص میکند که این جعبه تقریباً در مرکز قرار دارد که بار دیگر نشان از نرمال بودن توزیع دادههاست.
نمودار ۴-۷) نمودار جعبه ای داده های تحقیق برای بررسی نرمال بودن
۴-۳. آمار استنباطی
۴-۳-۱. آزمون میانگین
اولین مرحله تحلیل داده ها در این قسمت استفاده از یکی از آزمونهای میانگین یعنی آزمون تی تک نمونهای[۷۱] است که برای دو متغیر اصلی سیستمهای اطلاعاتی و قابلیتهای سازمانی اجرا شد. این آزمون که برای تعیین مطلوبیت متغیرهای پژوهش استفاده شده، غالباً برای آزمون فرض پیرامون میانگین یک جامعه استفاده میشود. در بیشتر پژوهشهائی که با مقیاس لیکرت انجام میشوند جهت بررسی میزان اهمیت و یا مطلوبیت سازه ها از این آزمون استفاده میشود. در این آزمون فرض بر این است که داده ها، نمونههایی از یک جامعه با یک توزیع خاص هستند. پس این آزمون، فرضیه صفر را مورد آزمون قرار میدهد که آیا نمونه متعلق به جامعهای با میانگین مشخص است یا خیر؟ لازم به ذکر است که در تحقیقات مدیریت و سازمان برای بررسی اهمیت داشتن و یا نداشتن متغیرهای تحقیق از این آزمون استفاده میشود. در پژوهش حاضر نیز برای اینکه مشخص شود که آیا میانگین داده های مربوط به دو متغیر اصلی با میانگین جامعه فرضی (یعنی ۳) برابر هستند یا خیر، از آزمون تی تک نمونهای استفاده شده است. به عبارت دیگر با اجرای این آزمون به بررسی میزان مطلوبیت متغیرهای پژوهش میپردازیم. در این راستا فرض صفر و فرض یک در مورد آزمونهای تی تک نمونهای به صورت زیر طرح میشوند:
H0: امتیاز میانگین متغیر با میانگین فرضی (۳) تفاوت معناداری ندارد.
H1: امتیاز میانگین متغیر با میانگین فرضی (۳) تفاوت معناداری دارد.
۴-۳-۱-۱. آزمون تی تک نمونه ای در مورد متغیر سیستم های اطلاعاتی
نتایج اجرای آزمون تی تک نمونهای برای متغیر سیستمهای اطلاعاتی در جدول زیر آمده است.
جدول ۴-۱۱ نتایج آزمون تی تک نمونهای سیستم های اطلاعاتی
مقدار t
سطح معناداری
میزان خطا
نتیجه آزمون