اصطلاح تأثیرهای ثابت ناشی از این حقیقت است که با وجود تفاوت عرض از مبدأ میان شرکت ها، اما عرض از مبدأ هر شرکت طی زمان تغییر نمی کند، یعنی طی زمان بی تغییر است. حالت کلی این رگرسیون به صورت زیر است :
i = 1 , 2, 3 , … , N
t = 1 , 2 , 3, … , T
-
- مدل تأثیرهای تصادفی (REM)[36]یا مدل اجزای خطا (ECM)[37]
در روش اثرهای تصادفی فرض می شود عرض از مبدأ یک واحد تکی انتخابی تصادفی از جامعه ای بزرگتر با یک میانگین ثابت بیان می شود. حالت کلی این مدل به صورت زیر است :
i = 1 , 2, 3 , … , N
t = 1 , 2 , 3, … , T
در مشاهده های مختلف، فرض می کنیم در هر مشاهده عرض از مبدأ به صورت زیر تغییر می کند : β۰ برای در نظر گرفتن تفاوت این مدل با روش حداقل مربعات تعمیم یافته برآورد می شود (گجراتی، ۱۳۹۰).
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
i = 1 , 2, 3 , … , N
-
- انتخاب مدل مناسب در داده های تلفیقی- چالش پیش روی محقق عبارت است از این که کدام مدل بهتر است؟ موندلاک (۱۹۶۱) و والاک و هاسین [۳۸] (۱۹۶۹) از مدل اثرات ثابت حمایت کرده و بالسترا و نرلاو [۳۹](۱۹۶۶) به طرفداری از مدل اثرات تصادفی پرداختند (Baltaghi, 2005). به منظور تعیین نوع مدل، از بین مدل های معتبر با توجه به تفاوت درجه آزادی، بر اساس معیار R، بهترین مدل با بهره گرفتن از آزمون هاسمن[۴۰] انتخاب شده است.
۳-۷-۲) آزمون پایایی متغیرها و اهمیت آن-در این جا ابتدا مفهوم پایایی (مانایی) یک سری زمانی را بررسی می شود که به دنبال آن بحث آزمون ریشه واحد مطرح میگردد. برآورد ضرایب الگو با بهره گرفتن از دادههای سری زمانی بر این فرض استوار است که متغیرهای الگو پایا هستند. متغیر سری زمانی وقتی پایا است که میانگین، واریانس و کواریانس آن در طول زمان ثابت باقی بماند.
پایایی یا ناپایایی یک سری زمانی میتواند تأثیر جدی بر رفتار و خواص آن داشته باشد. وقتی یک شوک به یک سری زمانی پایا (مانا) وارد میشود، اثرات آن بر متغیر مورد نظر میرا است و به تدریج از بین میرود. یعنی اثر شوک مورد نظر در طی زمان t کمتر از اثر آن در زمان t+1 است. در مقابل، دادههای ناپایا به گونهای هستند که دوام و ماندگاری شوکهای وارده نامحدود است، به طوری که اثر یک شوک در زمان t کمتر از اثر آن در زمان t+1 نخواهد بود (ابراهیمی، ۱۳۷۸).
آزمون پایایی متغیرها به منظور جلوگیری از ایجاد رگرسیونهای کاذب صورت میگیرد. اگر متغیرهای سری زمانی مورد استفاده در بر آورد ضرایب مدل ناپایا باشند در عین حال که ممکن است هیچ رابطه مفهومی بین متغیرهای مدل وجود نداشته باشد ضریب تعیین ()به دست آمده آن میتواند بسیار مبهم باشد و موجب شود تا محقق استنباطهای نادرستی در مورد میزان ارتباط بین متغیرها انجام دهد. همچنین، وجود متغیرهای ناپایا درمدل سبب میشود تا آزمونهای t و f نیز از اعتبار لازم برخوردار نباشند. در چنین شرایطی کمیت بحرانی ارائه شده توسط توزیعهای f وt کمیت بحرانی صحیحی برای انجام آزمون نیستند.
کمیتهای بحرانی منتج از توزیعهای t وf به گونهای است که با افزایش حجم نمونه امکان رد هر چه بیشتر فرضیه را فراهم میآورد. با رد نادرست فرضیه نتیجهگیری میشود که روابط مستحکم و معنیداری بین متغیرهای مدل وجود دارد، درحالی که واقعیت جز این است و رگرسیون به دست آمده، رگرسیون کاذبی بیش نیست، از مشخصه های معمول یک رگرسیون کاذب، داشتن ضریب تعیین بالا (نزدیک به یک) و آماره دوربین واتسون DW)) پایین (نزدیک به صفر) است.
دلیل بزرگ بودن () آن است که وقتی یک سری زمانی نظیر دارای روند است کل پراکندگی رگرسیون (یعنی ) حول میانگین ثابتY محاسبه میشود. که به غلط در طول زمان پایا فرض شده است. این امر وزن زیاد به مشاهداتی میدهد که از میانگینY فاصله دارند، درنتیجه کل پراکندگی محاسبه شده، بسیار بزرگ میشود.
از آن جا که ضریب تعیین (R2) به صورت تعریف میشود، که در آن () جملات خطای رگرسیون است، وقتی بزرگ میشود، جمله داخل کروشه فوق کوچک میشود و در نهایت R2 بالایی به دست میآید.
یکی از آزمونهایی که برای تعیین پایایی و ناپایایی یک متغیر استفاده میشود آزمون ریشه واحد است که در ادامه توضیح داده شده است.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱)مقدمه
در این فصل با توجه به مبانی نظری ارائه شده در فصل دوم و هم چنین روش تحقیق بیان شده در فصل قبل، به بررسی فرضیه مورد مطالعه بر اساس دادههایی که در دسترس قرار گرفته، پرداخته شده و نتیجهگیری آماری به عمل میآید. بدین منظور این فصل در دو بخش تنظیم گردیده است: بخش نخست به تجزیه و تحلیل و توصیف داده های آماری مورد استفاده اختصاص یافته و بخش دوم به نتایج حاصل از آزمون رابطه بین روش های تامین مالی ( انتشارسهام، استقراض، سودانباشته ) وبازده سهام شرکت های پذیرفته شده برحسب نوع صنعت دربورس اوراق بهادارتهران اختصاص یافته است. داده های مورد مطالعه در این تحقیق با بهره گرفتن از نرمافزار Eviews7مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و دوره زمانی پنج ساله مورد بررسی، قرار می گیرند.
۴-۲)آمار توصیفی داده های تحقیق
از آن جا که تحلیل دادهها معمولاً با محاسبه آمارههای خلاصه شده مانند میانگین و انحراف معیار صورت میگیرد، لذا به منظور بررسی و تجزیه و تحلیل اولیه دادهها، ابتدا اطلاعات مربوط به آمارههای توصیفی متغیرهای وابسته و توضیحی مورد مطالعه در این پژوهش در بخشی به نام توصیف متغیرهای تحقیق ارائه شده است تا شمایی کلی از دادههایی که در این پژوهش مورد تحلیل واقع شدهاند، به دست آید. داده های مورد استفاده در تحقیق از بازار بورس اوراق بهادار تهران و گزارشات برای دوره مورد بررسی استخراج گردیده است. جدول زیر نمایش نام متغیرها همراه با نمادهایشان است:
جدول)۴-۱) نمایش نام متغیرها
ΔIFin | خالص تغییر در تامین مالی داخلی |
ΔEquity | خالص تغییر درسرمایه تامین شده از منابع خارجی |
ΔFin | خالص تغییر در تامین مالی کل |
ΔDebt | خالص تغییر در بدهی های ایجاد شده به منظور تامین مالی |
UX | سودهای غیرعادی |