سهم در صادرات جهانی
۵۶ درصد
سهم در واردات جهانی
۵۰ درصد
سهم از جمعیت جهان
۵۵ درصد
میزان جمعیت
۹/۳ میلیارد نفر
سهم از مصرف انرژی جهانی
۴۰ درصد
سهم از اوراق قرضه آمریکا
۶/۲۸ درصد
Asian development bank ,2013
به این ترتیب این منطقه در کنار موتور رشد اقتصاد جهانی، اهمیت استراتژیک آن در قرن ۲۱ به ویژه برای آمریکا افزایش یافته است. از همین منظر آمریکا در تلاش است تا علاوه بر حضور مستقیم سیاسی و نظامی در منطقه، در شکل گیری نهادهای منطقه ای همچون مشارکت ترانس پاسفیک (TPP ) پیش گام باشد
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۵-۵-۳-۱. روابط اقتصادی آمریکا و چین:
بر اساس گزارش شورای بازرگانی چین و آمریکا، روابط تجاری دو کشور از ۳۳ میلیارد دلار در سال ۱۹۹۲ به ۵۳۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۲ رسیده است. چین دومین شریک مهم تجاری برای آمریکا محسوب می شود. چین سومین بازار صادراتی برای آمریکا بعد از کانادا و مکزیک است و آمریکا بزرگترین بازار صادراتی برای چین می باشد. سرمایه گذاری مستقیم آمریکا در چین تا سال ۲۰۱۱ به میزان ۲/۵۴ میلیارد دلار بوده است. در سال ۲۰۱۲ حجم واردات چین از آمریکا ۱۱۰ میلیارد دلار و صادرات آن به آمریکا ۴۲۵ میلیارد دلار بوده است. کسری تجاری آمریکا با چین به ۳۱۵ میلیارد دلار رسید. این کسری در سال ۲۰۱۱ به میزان ۲۷۲ میلیارد دلار بود(US relations with China 2013).
کسری تجاری
صادرات به چین
واردات از چین
حجم کل مبادلات
۳۱۵ میلیارد دلار
۱۱۰ میلیارد دلار
۴۲۵ میلیارد دلار
۵۳۶ میلیارد دلار
چین بزرگترین خریدار اوراق قرضه آمریکا است. بدهی آمریکا به چین با توجه به خریدهای اوراق قرضه پکن از آن کشور به یک هزار و ۳۰۰ میلیارد دلار تا سال ۲۰۱۳رسیده است. این رقم معادل حدود یک سوم از کل ذخیره ارزی چین می باشد که به میزان ۳ تریلیون و ۳۰۰ میلیارد دلاراست.در سطح تجارت جهانی حجم کل مبادلات تجاری آمریکا با جهان در سال ۲۰۱۲ به میزان ۳ تریلیون و ۸۲۲ میلیارد دلار رسید. از این میزان ۱ تریلیون و ۵۴۷ میلیارد دلار صادرات و ۲ تریلیون و ۲۷۵ میلیارد دلار واردات آمریکا را شامل گردیده است. کسری تجاری جهانی آمریکا به ۷۲۷ میلیارد دلار رسیده است(خضری ۱۳۹۲: ۳۶۱-۳۶۰).
آمریکا:
کسری تجاری
واردات
صادرات