(۲۰):Ni عنصر نیکل با غلظت ۲۰ میلی گرم در لیتر
N2
(۳۰):Niعنصر نیکل با غلظت ۳۰ میلی گرم در لیتر
N3
(۱۰)۴:NiSOسولفات نیکل با غلظت ۱۰ میلی گرم در لیتر
SN1
(۳۰)۴:NiSO سولفات نیکل با غلظت ۳۰ میلی گرم در لیتر
SN2
(۵۰)۴:NiSOسولفات نیکل با غلظت ۵۰ میلی گرم در لیتر
SN3
(۱۰)۲:Ni(NO3) نیترات نیکل با غلظت ۱۰ میلی گرم در لیتر
NN1
(۳۰)۲:Ni(NO3) نیترات نیکل با غلظت ۳۰ میلی گرم در لیتر
NN2
(۵۰)۲:Ni(NO3) نیترات نیکل با غلظت ۵۰ میلی گرم در لیتر
NN3
۳-۳- اندازه گیری صفات
۳-۳-۱- طول عمر گلجایی
برای ارزیابی طول عمر گلجایی و پایان نگهداری گلهای بریده ژربرا، معیار اصلی پیچش گلبرگها و پژمردگی ظاهری گلها بود. بنابراین طول عمر هر یک از چهار شاخه گل موجود در محلول گلجا که طول عمرهای متفاوتی داشتند، اندازه گیری شده و از آنها میانگین گرفته شد. این عدد به عنوان طول عمر گلجایی آن تیمار در نظر گرفته شد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳-۳-۲- کاهش وزن تر
با توجه به میزان وزن تر اولیه گلها، وزن تر نهایی گلها، وزن باز برشها و وزن ریزشگلبرگها، مقدار کاهش وزن تر بر حسب گرم به ازای هر شاخه گل طبق رابطه زیر محاسبه شد(شکل ۳-۲):
(وزن ریزشها + وزن باز برشها + وزن تر نهایی) – وزن تر اولیه = کاهش وزن تر
شکل ۳-۳- اندازه گیری وزن تر شاخه گل
۳-۳-۳- درصد ماده خشک
پس از پایان عمر گلجایی هر گل، وزن تر آن اندازه گیری شد و دو شاخه در آون در دمای ۷۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۴ ساعت قرار داده شد. پس از اطمینان یافتن از خشک شدن، گلها با ترازوی دیجیتال توزین شدند. درصد ماده خشک از رابطه زیر محاسبه شد:
۱۰۰ × (وزن تر گلها در روز آخر ÷ وزن خشک) = درصد ماده خشک
۳-۳-۴- قطر گلها
با کمک کولیس دیجیتال یک روز در میان اندازه گیری شد.
شکل ۳-۴- اندازه گیری قطر گلها
۳-۳-۵-کاهش مواد جامد محلول در آب (TSS)
برای اندازه گیری میزان مواد جامد محلول در آب از باز برش های انتهای ساقه استفاده شده است. یک یا دو قطره از عصاره باز برشها روی صفحهی شیشه ای رفراکتومتر دستی (مدل N-1α ساخت شرکت ATAGO کشور ژاپن) ریخته و میزان قند آن هر دو روز یک بار اندازه گیری شد. تفاضل بین اعداد به دست آمده از اندازه گیری میانگین درصد قند روز دوم و میانگین درصد قند روز آخر عمر گلجایی به عنوان میزان کاهش درصد قند در ساقه گلهای شاخه بریده ژربرا در نظر گرفته شد.