۷
وابستگی اجتماعی
۲٫۸۵
۰٫۸۲
۸
انسجام اجتماعی
۲٫۶
۰٫۶۹
به عبارت دیگر میتوان گفت مهمترین مؤلفه در کیفیت زندگی کاری “فضای کلی زندگی” و کماهمیتترین مؤلفه “انسجام اجتماعی” میباشد. یعنی بالاترین سطح مربوط به “فضای کلی زندگی” و پایینترین سطح متعلق به مؤلفه “انسجام اجتماعی” میباشد.
فصل پنجم
بحث و تفسیر نتایج و پیشنهادها
۵-۱- مقدمه:
در این فصل به بیان معنا و تفسیر نتایج مطرح شده در فصل چهارم گزارش تحقیق پرداخته میشود و معنای تأیید یا رد فرضیهها و علت تأیید یا رد آنها را بهطور مفصل ارائه میگردد. (مهدی زاده و حسینی ۱۳۸۸) در ادامه یافتهها و نتایج برجسته به صورت منظم ارائه شده و با بهره گرفتن از یافتههای تحقیق جاری برای تأیید یا رد فرضیههای تحقیق اقدام و سپس با اطلاعات و یافتههایی که محقق از طریق مطالعه تحقیقات و نوشتههای دیگران جمع آوری کرده است (پیشینه تاریخی) مقایسه و تطبیق میگردد. در پایان نیز پیشنهادهایی در رابطه با موضوع و نتیجه تحقیق مطرح خواهد شد.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۵-۲- بیان مسئله:
با توجه به اهمیت کیفیت زندگی کاری، بررسی سطح آن در کارخانهها کاشی استان یزد مسئله مهم و اصلی این تحقیق است به همین ترتیب توجه به تعهد سازمانی برای این مراکز با اهمیت و مسئله اساسی است و از آنجایی که سنجش رابطه دومتغیر کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی برای بهبود و افزایش روند بازدهی سازمانها حائز اهمیت است و با توجه به نتایج پژوهشهای مطرح شده، این سؤال مطرح است که سطح کیفیت زندگی کاری کارکنان کارخانهها کاشی استان در چه حدی بوده و آیا با تعهد سازمانی رابطه دارد؟
۵-۳- بیان نتایج حاصله:
- همان گونه که نمودارها و جداول فصل چهار نشان میدهد وضعیت تأهل پاسخدهندگان به گونه ایای است که بیشتر آنان متأهل هستند به این ترتیب که در حدود ۷۱% از پاسخدهندگان متأهل و ۲۹% نیز مجرد بودهاند.
- و نیز در حدود ۵۵% از پاسخدهندگان زن و ۴۵% نیز مرد بودهاند.
- وضعیت پراکندگی سنی پاسخدهندگان به این صورت است که در حدود ۱۵% از پاسخدهندگان کمتر از ۳۰ سال دارند، ۳۲% بین ۳۰ تا ۳۶ سال، ۶/۳۲% از ۳۶ تا ۴۲ سال و در حدود ۲۰% بیش از ۴۲ سال دارند.
- بررسی میزان تحصیلات نشان میدهد که در حدود ۴۰% از پاسخدهندگان دارای مدرک تحصیلی دیپلم و کمتر هستند، ۷/۱۳% فوق دیپلم، ۷/۴۱% لیسانس و در حدود ۵% نیز دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس و بالاتر میباشند.
- وضعیت استخدامی پاسخدهندگان عبارت است از در حدود ۶۷% از پاسخدهندگان به صورت قراردادی و ۳۳% نیز به صورت رسمی مشغول به کارند.
- در مورد جایگاه شغلی پاسخدهندگان باید گفت که در حدود ۱۷% از افراد در جایگاه مدیریتی، ۳۰% کارشناس و ۵۳% کارمند میباشند.
- بررسی آماری میزان سابقه افراد نشان میدهد در حدود ۱۱% از پاسخدهندگان کمتر از ۶ سال، ۲۵% بین ۶ تا ۱۲ سال، ۴/۳۱% بین ۱۲ تا ۱۸ سال، ۶/۱۶% بین ۱۸ تا ۲۴ و ۱۶% بین ۲۴ تا ۳۰ سال سابقه کار دارند.
نتایج حاصله در مورد توزیع فراوانی متغیرهای وابسته بیانگر این است که
- توزیع فراوانی نظرات پاسخدهندگان در مورد تعهد عاطفی مشخص میکند ۷/۴۱% از پاسخدهندگان گزینههای “کاملاً موافق” و “موافق"، ۷/۳۳% گزینه “بینظر” و ۶/۲۴% گزینههای “مخالف” و “کاملاً مخالف” را انتخاب نمودهاند.
- توزیع فراوانی نظرات پاسخدهندگان در مورد تعهد مستمر مشخص میکند ۱/۴۵% از پاسخدهندگان گزینههای “کاملاً موافق” و “موافق"، ۶/۳۲% گزینه “بینظر” و ۳/۲۲% گزینههای “مخالف” و “کاملاً مخالف” را انتخاب نمودهاند.
- توزیع فراوانی نظرات پاسخدهندگان در مورد تعهد هنجاری نیز مشخص میکند ۳/۳۸% از پاسخدهندگان گزینههای “کاملاً موافق” و “موافق"، ۷/۳۷% گزینه “بینظر” و ۲۴% گزینههای “مخالف” و “کاملاً مخالف” را انتخاب نمودهاند.
نتایج حاصله در مورد توزیع فراوانی متغیر مستقل کیفیت زندگی کاری و زیر مجموعههای آن به این ترتیب است:
- توزیع فراوانی نظر پاسخدهندگان در مورد پرداخت منصفانه: /۳۳% از پاسخدهندگان گزینههای “کاملاً موافق” و “موافق"، ۷/۴۱% گزینه “بینظر” و ۵/۲۴% گزینههای “مخالف” و “کاملاً مخالف” را انتخاب نمودهاند.
- توزیع فراوانی نظر پاسخدهندگان در مورد انسجام اجتماعی:، ۱/۱۷% از پاسخدهندگان گزینههای “کاملاً موافق” و “موافق"، ۳۶% گزینه “بینظر” و ۹/۴۶% گزینههای “مخالف” و “کاملاً مخالف” را انتخاب نمودهاند.
- توزیع فراوانی نظر پاسخدهندگان در مورد محیط کار: ۲۸% از پاسخدهندگان گزینههای “کاملاً موافق” و “موافق"، ۱/۴۹% گزینه “بینظر” و ۹/۲۲% گزینههای “مخالف” و “کاملاً مخالف” را انتخاب نمودهاند.
- توزیع فراوانی نظر پاسخدهندگان در مورد تأمین فرصت:، ۹/۳۴% از پاسخدهندگان گزینههای “کاملاً موافق” و “موافق"، ۳/۴۲% گزینه “بینظر” و ۹/۲۲% گزینههای “مخالف” و “کاملاً مخالف” را انتخاب نمودهاند.
- توزیع فراوانی نظر پاسخدهندگان در مورد قانونگرایی: /۳۸% از پاسخدهندگان گزینههای “کاملاً موافق” و “موافق"، ۱/۴۵% گزینه “بینظر” و ۱۶% گزینههای “مخالف” و “کاملاً مخالف” را انتخاب نمودهاند.
- توزیع فراوانی نظر پاسخدهندگان در مورد فضای کلی زندگی: % از پاسخدهندگان گزینههای “کاملاً موافق” و “موافق"، ۳/۴۲% گزینه “بینظر” و ۷/۱۳% گزینههای “مخالف” و “کاملاً مخالف” را انتخاب نمودهاند.
- توزیع فراوانی نظر پاسخدهندگان در مورد توسعه قابلیتهای انسانی: ۳/۴۲% از پاسخدهندگان گزینههای “کاملاً موافق” و “موافق"، ۹/۴۲% گزینه “بینظر” و ۸/۱۴% گزینههای “مخالف” و “کاملاً مخالف” را انتخاب نمودهاند.