۹۰/۰
GFI
۹۴/۰
AGFI
۸۹/۰
(محتوای فایل خروجی نرم افزار لیزرل در پیوست “ب” قابل مشاهده میباشد).
فصل پنجم
نتایج و پیشنهادات
۵-۱- مقدمه
از مشکلات جوامع صنعتی امروزی آلودگیهای محیط زیست میباشد. از این رو چندی است که مفهوم مدیریت زنجیره تأمین سبز به یاری صنایع شتافته تا از طریق بهبود و هماهنگ سازی فعالیتها در عرصه تولید و عرضه محصول، اثرات مخرب تولیدات صنعتی بر روی محیط زیست را کاهش دهد (فاطمی و اسماعیلی، ۱۳۹۲). در رابطه با عوامل پیاده سازی مدیریت زنجیره تأمین سبز در داخل و خارج از کشور تحقیقاتی انجام شده است، اما اجرای معیارهای زیست محیطی با توجه به فرضیات این پژوهش، در داخل کشور یا انجام نشده است یا اطلاعات اندکی بیان گردیده است.
مطالب این فصل به نتایج و یافتههای پژوهش، پیشنهادات اجرایی و تکنیکی (پیشنهادات به محققان آتی) و محدودیتهای تحقیق اختصاص یافته است.
۵-۲- مروری مختصر بر فصلهای پیشین
در فصل اول کلیات تحقیق؛ بیان مسئله و بعد از آن اهمیت و ضرورت تحقیق، اهداف تحقیق، فرضیات تحقیق، قلمرو تحقیق (موضوعی، زمانی، مکانی)، روش تحقیق، جامعه آماری و حجم نمونه، روش گردآوری دادهها و روش تجزیه و تحلیل دادهها و بعد از آن تعاریف نظری و عملیاتی مربوط به هریک از متغیرها و شاخصهای تحقیق بیان شده است.
فصل دوم بررسی ادبیات موضوع می باشد که در این فصل؛ پیرامون چارچوب نظری تحقیق، پیشینه تحقیق شامل مطالبی در زمینه تحقیقات داخلی و خارجی و جدول خلاصه پیشینه تحقیق، نوآوری و جنبه جدید بودن تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است.
در فصل سوم روش اجرایی تحقیق؛ روش تحقیق و بعد از آن جامعه آماری و حجم نمونه، متغیرهای تحقیق، فرضیات تحقیق، مدل پیشنهادی تحقیق، روش گردآوری دادهها، ابزار گردآوری دادههای تحقیق، روایی و پایایی تحقیق و در نهایت روشهای تجزیه و تحلیل آماری مشخص شده است.
در فصل چهارم برای تجزیه و تحلیل دادههای جمع آوری شده حاصل از پرسشنامه، آمار تحلیلی به صورت آمار توصیفی با بهره گرفتن از نرم افزار SPSS و آمار استنباطی با بهره گرفتن از نرم افزار LISREL مطرح میگردد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۵-۳- نتایج آزمون فرضیات تحقیق
در این بخش نتایج و یافتههای تحقیق جهت تأیید یا رد فرضیات تحقیق ارائه میگردد:
۱- رابطه معناداری بین فشار داخلی با فشار خارجی زنجیره تأمین سبز وجود دارد.
نتیجه آزمون فرضیه: این فرضیه با توجه به وجود رابطه مستقیم بین فشار داخلی و فشار خارجی در جامعه مورد بررسی به تأیید رسید و مشخص شد که وجود یک برنامهی فشار داخلی مناسب می تواند باعث افزایش کارایی برنامهی فشار خارجی در صنایع شود.
مقایسه نتایج تحقیق با نتایج سایر تحقیقات:
در تحقیق حاضر رابطه بین فشار داخلی و فشار خارجی معنادار بوده است. این نتایج مشابه تحقیق لی و همکارانش در سال ۲۰۱۳ میباشد. هم چنین ناصری طاهری در سال ۱۳۸۵ و شکاری و همکاران در سال ۱۳۹۰؛ معناداری این رابطه را تأیید کرده است.
۲- رابطه معناداری بین فشار داخلی با محرکههای زنجیره تأمین سبز وجود دارد.
نتیجه آزمون فرضیه: این فرضیه با توجه به وجود رابطه مستقیم بین فشار داخلی و محرکههای زنجیره تأمین سبز در جامعه مورد بررسی به تأیید رسید و مشخص شد که وجود یک برنامهی فشار داخلی مناسب میتواند باعث افزایش کارایی برنامهی محرکههای زنجیره تأمین سبز در صنایع شود.
۳- رابطه معناداری بین فشار خارجی با محرکههای زنجیره تأمین سبز وجود دارد.
نتیجه آزمون فرضیه: این فرضیه با توجه به وجود رابطه مستقیم بین فشار خارجی و محرکههای زنجیره تأمین سبز در جامعه مورد بررسی به تأیید رسید و مشخص شد که وجود یک برنامهی فشار خارجی مناسب میتواند باعث افزایش کارایی برنامهی محرکههای زنجیره تأمین سبز در صنایع شود.
مقایسه نتایج تحقیق با نتایج سایر تحقیقات:
در تحقیق حاضر رابطه بین فشار داخلی و فشار خارجی با محرکه های زنجیره تامین سبز معنادار بوده است. این نتایج مشابه تحقیق هسو و همکارانش در سال ۲۰۱۳ میباشد. همچنین شکاری و همکاران در سال ۱۳۹۰ و نیازی و نیکبخت در سال ۱۳۹۳ ؛ معناداری این رابطه را تأیید کرده است.
۴- رابطه معناداری بین محرکه های زنجیره تأمین سبز با عملکرد زیست محیطی وجود دارد.
نتیجه آزمون فرضیه: این فرضیه با توجه به وجود رابطه مستقیم بین محرکههای زنجیره تأمین سبز و عملکرد زیست محیطی در جامعه مورد بررسی به تأیید رسید و مشخص شد که وجود یک برنامهی محرکههای زنجیره تأمین سبز مناسب می تواند باعث افزایش کارایی برنامهی عملکرد زیست محیطی در صنایع شود.
مقایسه نتایج تحقیق با نتایج سایر تحقیقات:
در تحقیق حاضر رابطه بین محرکهها و عملکرد زیست محیطی معنادار بوده است.این نتایج مشابه تحقیق لاوسیری هانگ تونگ و همکارانش در سال ۲۰۱۳ می باشد. همچنین خداوردی و همکاران در سال ۱۳۹۰ و سحابی و همکاران در سال ۱۳۹۲؛ معناداری این رابطه را تأیید کرده است.
۵- رابطه معناداری بین محرکههای زنجیره تأمین سبز با عملکرد اقتصادی وجود ندارد.
نتیجه آزمون فرضیه: این فرضیه با توجه به وجود رابطه مستقیم بین محرکههای زنجیره تأمین سبز و عملکرد اقتصادی در جامعه مورد بررسی به تأیید نرس
ید و مشخص شد که وجود یک برنامهی محرکههای زنجیره تأمین سبز مناسب نمیتواند باعث افزایش کارایی برنامهی عملکرد اقتصادی در صنایع شود.
مقایسه نتایج تحقیق با نتایج سایر تحقیقات:
در تحقیق حاضر رابطه بین محرکهها و عملکرد اقتصادی معنادار نبوده است. این نتایج مشابه تحقیق لاوسیری هانگ تونگ و همکارانش در سال ۲۰۱۳ می باشد.
۶- رابطه معناداری بین عملکرد زیست محیطی با عملکرد اقتصادی وجود دارد.
نتیجه آزمون فرضیه: این فرضیات با توجه به وجود رابطه مستقیم بین عملکرد زیست محیطی و عملکرد اقتصادی، در جامعه مورد بررسی به تأیید رسید و مشخص شد که وجود یک برنامهی مناسب عملکرد زیست محیطی می تواند باعث افزایش کارایی برنامهی عملکرد اقتصادی در صنایع شود.
۷- رابطه معناداری بین عملکرد زیست محیطی با عملکرد عملیاتی وجود دارد.