۱۰ تا ۹/۱۹
نیمه خشک
۲۰ تا ۹/۲۳
مدیترانه ای
۲۴ تا ۹/۲۷
نیمه مرطوب
۲۸ تا ۸/۳۴
مرطوب
بزرگتر از ۳۵
بسیار مرطوب
منبع: علیزاده، ۱۳۸۱
روش دمارتن برای شهر لنگرودبدین صورت محاسبه میشود:
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
IA : ضریب خشکی دمارتن
P : متوسط بارندگی سالانه به میلیمتر
T : متوسط درجه حرارت سالانه به سانتیگراد
با توجه به جدول شماره ۳-۱۲ ضریب شهرستان لنگرودبزرگتر از ۳۵ یعنی ۱/۵۱ می باشد و جزء اقلیم بسیار مرطوب می باشد.
۴-۴-۱۷-۲ سیستم طبقه بندی آمبرژه
این طبقه بندی را بر اساس بارندگی و درجه حرارت در شهر لنگرودبه روش زیر محاسبه می کنیم
که در آن :
Q : ضریب آمبرژه یا ضریب بارندگی
P : میانگین بارندگی سالانه به میلیمتر
M : میانگین حداکثر درجه حرارت در گرمترین ماه سال (کلوین)
m: میانگین حداقل درجه حرارت در سردترین ماه سال (کلوین) می باشد.
بنابراین اقلیم شهر لنگروددر اقلیم نمای آمبرژه در منطقه خیلی مرطوب قرار می گیرد.
۴-۴-۱۸ منابع آب
شبکه آب های جاری در سطح شهرستان لنگرود جز حوضه های شرق گیلان است. ویژگی های آبدهی رودخانه های شهرستان لنگرود به شدت تحت تأثیر ویژگی های اقلیمی و توپوگرافی منطقه است. به نحوی که طول رودخانه کوتاه بوده و وسعت حوضه آبریز آنها چندان وسیع نیست. بارندگی به نسبت متوسط سالانه کشور بسیار زیاد بوده (بیش از ۱۰۰۰ میلی متر) و بیشتر به فصل پاییز تعلق دارد، حداکثر دبی نیز در مهرماه اندازه گیری شده است که نشانگر رژیم بارانی رودخانه های آن است.
به طور کلی رودخانه ها مهمترین منبع تأمین کننده آب موردنیاز کشاورزی محسوب می گردند که به عنوان عمده ترین بخش فعالیت اقتصادی و تأمین معاض ساکنین این شهرستان جایگاه بس مهم دارند، مهم ترین رودهایی که در این محدوده جریان دارند عبارتند از:
رودخانه شلمان رود، بارکیلی رود و لنگرود رودخانه که از میان این سه رود تنها لنگرود رودخان از داخل محدوده بافت قدیم و مرکز شهر عبور می کند. این رود از ارتفاعات ۵۰۰ متری جنوب لاهیجان در حوالی منطقه آهندان سرچشم می گیرد و دو شاخه تشکیل دهنده آن پس از حدود ۷ کیلومتر از این منطقه مسیر رودخانه، قوسی به طرف غرب می آید و با خمی بسیار بزرگ از لابلای جاده آستانه – لاهیجان در غرب شهر به نام «زالکی بر رودخان» عبور نموده، ولی از قطع جاده شمالی شهر لاهیجان به نام لنگرود رودخان در امتداد جنوب غرب- شمال شرقی جریان م ی یابد و در شمال لنگرود پس از عبور از پل قدیمی «انزلی محله» در مسی غربی شرقی از نقطه معروف به چمخاله عبور می نماید و در «رادار محله» وارد شلمان رود شده و به دریا می ریزد (اصلاح عربانی، ۱۳۸۰، ۱۷۹). طول این رودخانه ۵۴ کیلومتر بوده و دارای کمترین شیب می باشد (کمتر از ۱ درصد). این رودخانه به واسطه شیب اندک خود قدرت بالایی نداشته و به دلیل ورود فاضلاب های روستایی و شهری از لحاظ میکروبی به شدت آلوده است و بیشتر به یک زهکش طبیعی شباهت دارد (تحقیقات منابع آب، ۱۳۷۹، وزارت نیرو، ص۱۳۲) .
وضعیت خاک: