Baret& Guyot, 1991
RVI-1)/(RVI+1))
Normalized Ratio Vegetation Index(NRVI)
Tucker, 1979
NIR/RED+GREEN
Ratio Vegetation Index
۳-۴-۲-۲- تجزیه مؤلفه اصلی
تجزیه مؤلفه اصلی یکی از فنون مهم بارزسازی و متراکم سازی اطلاعات طیفی تصاویر جهت استخراج اطلاعات مفید از آنها میباشد (کلبی، ۱۳۹۰). مؤلفه اول حاصل از این تبدیل دارای بیشترین درصد واریانس و همبستگی با مجموعه باندهاست. تجزیه مؤلفه های اصلی به روش استاندارد انجام شد و نتایج به عنوان باند مصنوعی به مجموعه باندهای موجود در تجزیه و تحلیل رقومی اضافه گردید.
۳-۴-۲-۳- آنالیز بافت
مشخصه های بافت برای باندهای قرمز، مادون قرمز و پانکروماتیک ماهواره Pleiades با بهره گرفتن از روش ماتریسهای وقوع[۸۱] و هموقوعی[۸۲] خاکستری محاسبه شد. شاخصهای گشتاور مرتبه دوم[۸۳]، تباین[۸۴]، همبستگی، عدم تجانس[۸۵] (ناهمگنی)، انتروپی[۸۶] و همگنی[۸۷] برای برمبنای باندهای قرمز، مادون قرمز و پانکروماتیک ماتریس هموقوعی استخراج گردید. در این مطالعه از پنجره هایی با اندازه ۳×۳، ۵×۵، ۷×۷، ۹×۹، ۱۱×۱۱، ۱۳×۱۳، ۱۵×۱۵،۱۷×۱۷، ۱۹×۱۹ و ۲۱×۲۱ استفاده شد.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۳-۴-۲-۴- تهیه نقشه واقعیت زمینی نمونه ای
پس از پایان عملیات صحرایی مختصات مراکز قطعات نمونه برداشت شده از GPS استخراج و نقشه مراکز قطعات نمونه تهیه شد. بهمنظور استخراج ارزشهای طیفی تصاویر متناظر با قطعات نمونه، نقشه پلیگونی قطعات نمونه تهیه و به فرمت رستری تبدیل شد.
۳-۴-۲-۵- تعریف طبقات نقشه کاربری اراضی
در جدول ۳-۲ کاربریهای عمده موجود در منطقه و تعاریف آنها آورده شده است.
جدول ۳-۲- توضیح کاربریهای عمده در منطقه
کلاسه
تعریف
جنگل
شامل تمامی جاهایی که پوشیده از درخت، درختچه و حداقل سطح آن نیم هکتار میباشد
اراضی بایر
شامل کلیه اراضی فاقد پوشش
اراضی کشاورزی
شامل کلیه مناطق که در آن اراضی کشت دیم و آبی صورت میگیرد
جاده
باغ
شامل کلیه جادههای آسفالته
شامل کلیه اراضی که دارای محصولات باغی و میوه میباشد
۳-۴-۲-۶-تهیه نقشه واقعیت زمینی
برای تعیین نمونه تعلیمی از روش نمونه گیری تصادفی استفاده شد. دلیل استفاده از این روش این است که روش نمونه گیری تصادفی یکی از کم اریبترین طرحهای نمونه گیری میباشد (رفیعی و همکاران، ۱۳۹۰). جهت تعیین حداقل تعداد نمونه واقعیت زمینی از رابطه ۳-۱ که بر پایه تابع توزیع احتمال دوجملهای استوار است استفاده شد.