مقدمه:
با عنایت به این که در جوامع امروزی استفاده از ابزرها و لوازم الکترونیکی و نیز انواع رسانه های ارتباطی اعم از دیجیتال و غیره رایج گردیده و حجم بسیار گسترده ای از تقاضا و نیازمندیهای مخاطبان در عرصه های مختلف فرهنگی، اقتصادی و …. بوجود آمده است ، لذا توجه به راه های ارتباطی و رسیدن به این نیازمندی ها موضوع انکار ناپذیری است که این مساله امروزه از طریق یکی از ابزارهای مهم و تاثیر گذار بزرگراههای ارتباطی به نام اینترنت حل شده و در تمام نقاط جهان مردم باکمترین هزینه ممکن به آن دسترسی داشته و از آن طریق اقدام به رفع نیازمندی خود می نمایند.
پیشینه تحقیق:
باتوجه به بررسی های به عمل آمده در خصوص موضوع اشاره شده، تحقیقاتی صورت نگرفته است، هرچند مقالات، کتابها و مطالعات و نوشته های بسیار زیادی در خصوص اینترنت، بزرگراههای اطلاعاتی و …. وجود دارد و صاحب نظران مختلفی در خصوص ویژگیها، معایب، محاسن و اشکالات آنها صحبت و اظهار نظر نموده اند.
در بررسی های به عمل آمده از پایان نامه های دانشجویان کشور موضوعی تحت عنوان بررسی میزان و عوامل بهره مندی کارکنان سازمان صنایع هوایی از برزرگراههای اطلاعاتی با تاکید بر نقش اینترنت به دست نیامد. البته توضیح این بخش ضروری است که موضوع پایان نامه حاضر، موضوعی منحصر به فرد و در نوع خود جدید می باشد، که با توجه به اهمیت و ویژگی های سازمان صنایع هوایی- که در مراحل قبلی به بخشی از آنها اشاره گردید- ،به نظر می رسد از اهمیت بالایی برای هر دو مجموعه - صنایع هوایی و دانشگاه- برخوردار باشد. در بررسی های به عمل آمده از بیش از ۲۱۲ پایان نامه تحقیقات و دانشنامه های دانشجویان رشته علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی و نیز دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز به غیر از یک مورد، موضوعی که مشابه و یا نزدیک به موضوع پایان نامه حاضر باشد به دست نیامد.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۱- امیر عبدالرضا سپنجی(بررسی میزان وعوامل بهره مندی روزنامه نگاران شهر تهران از بزرگراههای اطلاعاتی(اینترنت)( دانشگاه علامه طباطبایی- ۱۳۸۲ / هدف تحقیق دریافت اطلاعات روزنامه نگاران در مورد میزان وعوامل بهره مندی روزنامه نگاران شهر تهران از بزرگراههای اطلاعاتی( اینترنت) می باشد که به علت نقش خاص و ویژه ای که آنان در سیر تحولات گوناگون دارند، نیازمند کسب اطلاعات هستند. که با توجه به نقش قابل توجه روزنامه نگاران و ارتباط گران در جامعه اطلاعاتی ضرورت دستیابی آنان را به منابع خبری گسترده، کاملا مشهود نموده و بیش از ۹۷ درصد از روزنامه نگاران، انگیزه اصلی خود جهت استفاده از بزرگراههای اطلاعاتی( اینترنت) را دریافت اطلاعات اعلام نموده اند. و راهکار اصلی ارائه شده در تحقیق بستر سازی جهت استفاه بهتر و بیشتر و آسان از اینترنت برای این قشر می باشد.
۲- عشرت خمیسه(حقوق شهروندان در بزرگراههای اطلاعاتی)- دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز- ۱۳۷۹٫ پژوهش فوق بررسی پیامدها و تبعات تکنولوژی های نوین اطلاعاتی و ارتباطی که می تواند موجبات دگرگونی حقوق شهروندان را فراهم سازد، می باشد. به جهت این که بزرگراههای اطلاعاتی، دارای ماهیت بدون مرز هستند و ارتباطات مجازی مطرح می شوند، لذا دسترسی آسان به آن می تواند فضایی غیر قابل کنترل را ایجاد نموده و موجب هرج و مرج گردد. ضمن آن که دولتها در وضعیت ضعیفی از نظر قانونی، اقتصادی و …. قرار می گیرند. که راهکارهایی زیر را جهت کنترل بهتر پیشنهاد نموده است:
* ایجاد آمادگی لازم در کشورهای در حال توسعه
* وضع قوانین و مقررات و اتخاذ تدابیر جهانی و بین المللی.
* پردازش اطلاعات باید حد و مرز داشته باشد.
* ایجاد فیلترهای خاص برای حفظ حقوق شهروندان توسط دولتها.
تاریخچه سازمان صنایع هوایی و شرکتها تابعه:
*) سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح: سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح در سال ۱۳۷۶ به موجب ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح و با فرمان فرماندهی کل قوا به منظور تمرکز سیاستگذاری ، هماهنگی ، برنامه ریزی ، نظارت و کنترل اجرایی فعالیتهای صنعت هوایی نیروهای مسلح و استفاده بهینه از قابلیتها و منابع مازاد در جهت ارائه خدمات به سایر صنایع و شرکتهای داخلی و خارجی تشکیل یافته است. در حال حاضر سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح، سازماندهی و مدیریت شش شرکت و صنعت بزرگ هوایی وشرکتهای تابعه را بر عهده دارد. این صنایع با ماموریت ها و اهداف متفاوت و در عین حال مکمل و هم نظر، امکانات و توانائی های منحصر به فرد در ابعاد نیروی انسانی ، امکانات و تجهیزات، سازمانی را تشکیل داده است که نقش بسیار مهمی در رشد صنایع داخلی و بویژه دفاعی، تولید دانش و فناوری و از همه مهمتر اقتدار و امنیت ملی دارد.
ماموریت و وظیفه اصلی سازمان، تعمیرات اساسی انواع هواپیما و بالگرد و ساخت هواپیماهای جایگزین ناوگان هوایی کشور و بالگرد، هواپیمای بدون سرنشین و موتور های مربوطه میباشد .
*) شرکت صنایع هواپیمایی ایران: شرکت صنایع هواپیمایی ایران (صها) دارای ۳۲ سال سابقه، با بهره گیری از امکانات منحصر به فرد در امر تعمیر، نگهداری و همچنین تعمیرات اساسی انواع مختلف هواپیماهای نظامی، موتورهای هوایی، متعلقات مربوطه و ساخت قطعات گوناگون مورد نیاز، همواره به عنوان پشتیبان اصلی ناوگان هوائی نیروهای مسلح انجام وظیفه نموده است.
ماموریت اصلی شرکت صها عبارت است از:
* ساخت ، تهیه ، تولید و فروش انواع گوناگون هواپیما و متعلقات مربوط.
* تعمیر و نگهداری وسائل پرنده هوایی و متعلقات مربوط.
* مطالعه ،تحقیق ، طراحی و تکمیل کلیه زمینه های مرتبط با صنایع هواپیمایی.
* انجام خدمات فنی و بازرگانی و اموری که مرتبط با موضوعات فوق و یا لازمه انجام و تحقق آنها میباشد.
* اجاره دادن هواپیما های باری و مسافری تحت مالکیت و یا اجاره صها به ارگانهای دولتی وبخشهای خصوصی بصورت چارتر و انجام خدمات فرودگاهی به شرکتهای حمل و نقل.
با شروع برنامه سازندگی و به منظور تحقق امر خودکفایی، صها در اجرای برنامه های بلند مدت فعالیت خود را در امور تحقیق ، ساخت هواپیما و موتور ، تعمیرات اساسی هواپیماهای تجاری ، مـوتورهای هوایـی و صنعـتی توسـعه داد، به طـوری که در سـالـهای اخیر صنعت ساخت موتورهای توربینی تاسیس و تا کنون پیشرفت های خوبی در پروژه های مختلف ساخت موتور و قطعات مربوطه داشته است .
در ضمن کسب گواهینامه بین المللی ۹۰۰۲ISO در سال ۱۳۷۶ توسط صها ، این صنعت را به عنوان اولین صنعت هوایی کشور که موفق به ایجاد نظام کیفی مطابق با استانداردهای بین المللی شده است ، قادر خواهد ساخت تا در جهت توسعه صادرات و ورود به بازارهای خارجی گام بردارد.
*) شرکت پشتیبانی و نوسازی هلیکوپترهای ایران : در سال ۱۳۴۸ به دنبال خرید تعداد قابل توجهی هلیکوپتر از ایتالیا مقدمات ایجاد یک واحد تعمیراتی پشتیبانی هلیکوپتر در ایران تحت عنوان شرکت سهامی هلیکوپتر ایران بنا نهاده شد . پس از خرید تعدادی هلیکوپتر بل در سال ۱۳۵۳ و حضور بیش از ۱۴۰۰ نفر مستشار آمریکایی در شرکت پنها، این شرکت در جایگاه بزرگترین مرکز تعمیرات هلیکوپتری خاور میانه قرار گرفت.
به دنبال پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ و خروج مستشاران خارجی، متخصصین شرکت پنها با تلاش بی وقفه به طور کامل تعمیرات هلیکوپتر های مختلف نظامی و غیر نظامی را در بالاترین استاندارد به عهده گرفتند .
شرکت پشتیبانی و نوسازی هلیکوپتر های ایران با توجه به تنوع مدل های مختلف بالگردان یکی از معدود مراکز تعمیراتی جهان است که تعمیر اساسی انواع مختلف بالگرد شامل مدل های ۲۰۵ . ۲۰۶ . ۲۰۹ . ۲۱۲ . ۲۱۴ ABC. SHONOK . SH-3D . RH-53D را به عهده دارد .
بازسازی و نوسازی بالگردان تحت برنامه های مختلف تعمیراتی از قبیل تعمیرات پیشگیرانه ، سانحه دیده، فرود با برخورد شدید، تعمیرات اساسی بدنه و تعمیرات استاندارد در رده دپوئی، برای بالگردان های سنگین بر اساس پیشرفته ترین روش های تعمیراتی صورت می پذیرد .
شرکت پنها به عنوان پشتیبانی کننده ناوگان هلیکوپتری کشور وظیفه انجام تعمیرات رده دپویی را در قالب مرکز مهندسی تعمیرو نگهداری، مرکزتعمیرات اساسی ،مرکز کنترل موجودی و تدارکاتی ناوگان و مرکز تحقیقات و ساخت دارا می باشد .
*) شرکت صنایع هوایی قدس: صنایع هوایی قدس در سال ۱۳۶۳ با اهداف ساخت و تولید هواپیما های بدون سرنشین و بکارگیری آنها در ماموریتهای محوله به نیروهای مسلح ، زیر نظر وزارت سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تشکیل گردید. صنایع هوائی قدس بعد از ادغام وزارتین دفاع و سپاه از سال ۱۳۷۱لغایت پایان سال ۱۳۷۶ در زیر مجموعه سازمان صنایع دفاع فعالیت می نمود و از آغاز سال ۱۳۷۷ بنا به دستور وزیر محترم دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ، این صنعت به سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح پیوست.
تاریخچه رایانه :
علی رغم این که عناصر موثر در بزرگراه های اطلاعاتی دارای تنوع و ویژگی های خاصی می باشد، لکن به نحوی تمام آنها (اعم از سینما، تلویزیون، ماهواره، اینترنت و …) مرهون و وابسته به وسیله ای به نام رایانه می باشند که از اواسط قرن بیستم (۱۹۴۰) به خدمت انسان درآمده است. البته این نکته قابل ذکر است که “چارلز بابیج” برای اولین بار ماشین حساب محاسبه مکانیکی را ساخت که نمونه پیشرفته ماشین حساب پاسکال بود. و این مساله سبب شد در سال ۱۹۴۰ شرکت” Bell ” نخستین رایانه الکترونیکی را بسازد که صرفا قدرت محاسبات عددی را می توانست انجام دهد. از این تاریخ به بعد و به مرور زمان و با سرعت فوق العاده ای انواع کامپیوترهای امروزی و در قالب های مختلف رایانه ها، رایانه های بزرگ، مینی رایانه، رایانه های شخصی(میکرو رایانه) ، رایانه های کیفی( لپ تاپ) و امروزه انواع تبلت و گوشی های هوشمند تلفن همراه که توانمندی های گوناگونی دارند، در سطح جهان عرضه گردیده است.( ضیایی پرور،۱۳۸۴، ۱۰)
مزایای رایانه:
* سرعت: یکی از مزایای رایانه های امروزی سرعت محاسباتی آنهاست که میتوانند صدها میلیون عملیات را در یک ثانیه انجام دهند.
* دقت: رایانه ها در عین سریع بودن، دقیق نیز هستند. دقت اندازه گیری ومحاسباتی رایانه ها در کلیه عملیات محاسباتی بسیار بالا است. به طور که برای محاسبه فاصله ستارگان ویا سایر وسایل محاسباتی با چندین رقم اعشار،از رایانه استفاده می کنند.رایانه ها به ندرت اشتباه می کنند و فقط زمانی اشتباه درآنها رخ می دهد که دستورات داده شده اشتباه باشند
* قابلیت اطمینان: اطمینان ما به رایانه ها بسیار زیاد است،زیرا بر اساس محاسبات آنها،فضا پیماها را به دل کیهان می فرستیم و بیماریها را به کمک آن تشخیص داده ودرمان میکنیم. امروزه رایانه ها نشان داده اند که خستگی ناپذیرند و در عملیات تکراری قابل اطمینان می باشند.رایانه ها در شرایط دشوار وزمانهای طولانی می توانند کار کنند
* ذخیره سازی: یکی از مزایای مهم رایانه ها، داشتن حافظه زیاد است. مخصوصاً امروزه با حافظه های بسیار بالا مواجه هستیم که میتوانند چند میلیون عبارت را در خود جای دهند و ذخیره نمایند.
کاربردهای رایانه : ماشینی که توانایی های بسیار گسترده و چشمگیری دارد بی تردید کاربردهای وسیعی نیزخواهد داشت، که در اینجا تنها برخی از کاربردهای این ماشین را به صورت فهرست وار بیان می کنیم.
* کاربرد رایانه در آموزش: رایانه یکی از ابزارهای بسیار مهم و فوق العاده تاثیر گذار در امر آموزش می باشد که در حال حاضر علاوه بر استفاده های عموم مردم در مقاطع تحصیلی ابتدایی نیز از ان به عناوین مختلف استفاده می کنند(مثل هوشمند سازی مدارس)
* کاربرد رایانه در تجارت: شاید کمتر کسی در جوامع مختلف و از جمله کشورمان باشد که حداقل روزی یکبار تحت عناوین مختلف از سیستم بانکی به خصوص عابر بانک ها و …. استفاده ننماید، که این مساله نشان از عمق نفوذ رایانه در زندگی روزمره مردم در امر تجارت و اقتصاد دارد.
* کاربرد رایانه در پزشکی: علوم پزشکی یکی از مهمترین علومی است که وابستگی خاصی به رایانه به لحاظ ویژگی هایی که دارد، پیدا نموده و هرروز تاثیر رایانه در این علم بیشتر و بیشتر می شود.
* کاربرد رایانه در امور اداری: در دنیای دیجیتال و پیشرفته امروزی که با کمک رایانه اقدام به عمل جراحی، معاملات کلان اقتصادی و تجاری و طراحی های صنعتی و … می نمایند، لذا استفاده از رایانه در امور اداری امری طبیعی جلوه نموده و عدم استفاده از ان سبب تعجب و حتی نگرانی خواهد بود.
* کاربرد رایانه در صنعت: طراحی های بزرگ صنعتی، نقشه های الکترونیکی، محاسبات دقیق و …. از جمله آثار کاربرد رایانه در صنعت می باشد.
تاریخچه اینترنت:
تولد اینترنت در سال ۱۹۶۸ در وزارت دفاع آمریکا و در بستر جنگ سرد و براساس طرح وینتون سرف شکل گرفت که چند کامپیوتر نظامی با استانداردهای آن زمان دنیا بههم متصل شود تا در صورت وقوع جنگ اتمی بین آمریکا و شوروی سابق، این کامپیوترها بتوانند کماکان اطلاعات نظامی را به یکدیگر ارسال کنند اما تاریخ تولد رسمی اینترنت از سوی سازمانهای معتبر جهانی اول سپتامبر ۱۹۶۹ اعلام شده است. .( ضیایی پرور،۱۳۸۳، ۷۵)
در گذشته، پست به علت ارزان بودن آن بسیار مورد استفاده قرار میگرفت، اما مدت زمان دریافت نامه توسط گیرنده بسیار زیاد بود. اکنون میتوان به سادگی متنی را تایپ کرده و با فشار یک دکمه آن را برای شخص دیگری در دورترین نقطه کره زمین ارسال کرد و آن شخص نیز نامه را در کمتر از چند لحظه دریافت کند.