در این بخش روند رو به رشد استفاده از مزارع بادی بیان گردید. همزمان با افزایش استفاده از این منابع، مسائل جدیدی مرتبط با مشارکت آنها در بازارهای تجدید ساختار یافته ایجاد گردیده است که به بررسی بعضی از آنها پرداخته شد. در ادامه به مشارکت مزارع بادی در تولید توان راکتیو اشاره گردید و تجزیه و تحلیل دقیق از منحنی قابلیت توربینهای بادی با توجه به حداکثر اختلاف بین انرژی باد در دسترس با مقدار پیش بینی شده در ساعات مختلف روز انجام شد. در انتها اجزای مختلف هزینه مزارع بادی برای تولید توان راکتیو شناسایی شده اند و پس از آن، یک مدل کلی برای هزینه توان راکتیو مزارع بادی جهت استفاده در بازارهای تجدیدساختاریافته ایجاد گردید.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
فصل سوم
روش تحقیق
- مقدمه
در این فصل، بخش نوآوری پایان نامه به منظور بهبود ساختار بازار توان راکتیو آورده شده است. بدین منظور در ابتدا ساختار بازار توان راکتیو در جهت ایجاد یک بازار رقابتیتر اصلاح میگردد. پس از آن نحوه پرداخت هزینه از دست رفته اصلاح میگردد و بازار همزمان توان اکتیو و راکتیو به اجرا در می آید. در ادامه ناحیهبندی شبکه صورت میپذیرد و مدل بهبود یافته بازار همزمان توان اکتیو و راکتیو، بصورت ناحیهای بیان میگردد. در انتها حضور مزارع بادی به منظور مشارکت در بازار توان اکتیو و راکتیو با در نظر گرفتن اختلاف موجود بین توان در دسترس این منابع با توان برنامه ریزی شده، مورد بررسی قرار میگیرد.
- اصلاح بازار توان راکتیو
همانطور که در فصل قبل اشاره شد به منظور حفظ ولتاژ در محدوده مورد نظر، سرعت پاسخگویی ارائهدهندگان توان راکتیو از اهمیت بالایی برخوردار است؛ از اینرو ژنراتورها و کندانسورهای سنکرون به دلیل سرعت پاسخدهی مناسب مهمترین تجهیزات تولید توان راکتیو در شبکه میباشند. به همین جهت در این پایان نامه به ژنراتورها بعنوان ارائهدهندگان توان راکتیو توجه ویژه شده است. در ادامه نخست ساختار بازار ارائه شده توسط خانم ژانگ بعنوان بازار توان راکتیو متداول مورد بررسی قرار میگیرد و پس از آن اصلاحات لازم روی این ساختار انجام می شود.
- بازار توان راکتیو متداول
- تابع پرداخت مورد انتظار
همانطور که اشاره شد ژنراتورها برای شرکت در بازار توان راکتیو پیشنهادات خود را در قالب تابع پرداخت مورد انتظار() ارائه می دهند. در بخش (۲-۱-۶-۲) تابع پرداخت مورد انتظار برای ژنراتور iام ارائه شده توسط خانم ژانگ بیان گردید. به خاطر تداوم و راحتی خوانندگان، ساختار پیشنهادات توان راکتیو توسعه یافته توسط خانم ژانگ را دوباره مورد بحث قرار میدهیم:
(۳-۱)
ضرایب در معادله (۳-۱) نماینده اجزای مختلف هزینه توان راکتیو تحمیلی توسط ارائه دهنده است که باید در بازار ارائه شود. این ضرایب به شرح زیر توضیح داده میشوند:
: پیشنهاد قیمت در دسترس بودن برحسب دلار
: پیشنهاد قیمت هزینه تلفات برای کار کردن در حالت زیر تحریک (جذب توان راکتیو)، برحسب $/MVar-h ؛
: پیشنهاد قیمت هزینه تلفات برای کار کردن در ناحیه برحسب $/MVar-h ؛