۰/۰۰۲
۲
کاهش هزینه های مالی
۰/۱۴۴
-۰/۲۰۷
۲/۱۸۲
۰/۰۰۰
۳
کاهش خطای کاربران
۰/۱۸۹
-۰/۲۰۸
۲/۱۹۰
۰/۰۰۰
۴
رضایتمندی ارباب رجوع
۰/۰۵۹
-۰/۰۶۵
۰/۶۸۲
۰/۷۴۰
با توجه به جدول فوق می توان دید که p- مقدار بدست آمده در تمام آزمونها بجز آزمون مربوط به «رضایتمندی ارباب رجوع» کوچکتر از سطح خطای ۰۵/۰ بوده است و توزیع مولفه های تحقیق تفاوت معنی داری با توزیع نرمال داشته است. به همین دلیل تنها جهت بررسی فرضیه چهار تحقیق می توان از روش پارامتری آزمون t تک نمونه ای استفاده نمود و جهت سه فرضیه دیگر از روش ناپارامتری آزمون دوجمله ای استفاده می شود.
بررسی فرضیات تحقیق :
جهت بررسی فرضیات تحقیق و تعیین تأثیر ارسال لیست حق بیمه بصورت اینترنتی بر هریک از مولفه ها، از آزمون دو جمله ای (جهت سه فرضیه اول) و آزمون t تک نمونهای (جهت فرضیه آخر) استفاده میکنیم.
- آزمون دو جمله ای (Binomial Test):
فرضیه های تحقیق گاهی نسبت پذیرند، فرضیه های مربوط به تحقیقات با مقیاس کیفی با بهره گرفتن از آزمون نسبت موفقیت مورد ادعا بررسی می شوند. نسبت موفقیت با p و شکست با q مشخص می شود. از آنجا که سوالات تحقیق طیف لیکرت با پنج گزینه می باشد لذا گزینه های ۳ و کمتر به عنوان شکست و گزینه های بالاتر از ۳ به عنوان موفقیت منظور می شود.
آزمون دوجمله ای برابری نسبت آزمودنیهایی که در مقوله ها یا سطوح یک متغیر دو سطحی قرار گرفته اند را با نسبت فرض شده ارزیابی می کند. اگر نسبتهای نمونه برای دو مقوله اختلاف زیادی با نسبتهای فرضیه داشته باشند و چنانچه اندازه نمونه بزرگ باشد، نتیجه آن با احتمال بیشتری معنی دار است. چنانچه نسبت موفقیت در جامعه بطور معنی داری بزرگتر از ۶/۰ باشد (یعنی بیش از ۶۰ درصد افراد جامعه نظر مثبتی داشته باشند) می توان گفت وضعیت مولفه در جامعه مورد تحقیق مساعد است.در آزمون مورد نظر فرضهای H0 و H1 برای بررسی وضعیت نسبت نظرات مثبت جامعه با بهره گرفتن از نمونه گرفته شده؛ بصورت زیر بیان میشوند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
H0 : p ≥ p0
H1 : p < p`
که با توجه به موارد ذکر شده ۶/۰ = p0 میباشد.
الف) بررسی فرضیه اول تحقیق: چنین به نظر می رسد که ارسال لیست حق بیمه بصورت اینترنتی باعث کاهش مراجعه حضوری ارباب رجوع می گردد.
در آزمون مورد نظر فرضهای ۰H و ۱ H برای بررسی وضعیت میانگین نظرات جامعه با بهره گرفتن از نمونه گرفته شده؛ بصورت زیر بیان میشوند:
H0 : pکاهش مراجعه حضوری ≥ ۰/۶
H1 : pکاهش مراجعه حضوری < 0/6
نتایج آزمون دو جمله ای جهت تعیین وضعیت مؤلفه «کاهش مراجعه حضوری»
گروه ها
فراوانی
نسبت مشاهده شده
P – مقدار
گروه اول (متوسط و کمتر)
۰
۰۰/۰
۰۰۰/۰
گروه دوم (بالاتر از متوسط)