۵۵
۱.۰۰
۲۴.۰۳۵
-
-
۱.۰۰۰
اگر اختلاف بین دو نسبت انتخاب معنی دار باشد می توان با بهره گرفتن از آزمون زیر که توسط منلی و همکارانش در سال ۱۹۹۳ ارائه شده آنها را با یکدیگر مقایسه نمود (Krebs, 1999):
ابتدا دو نوع زیستگاه دشتی و زیستگاه با شیب بالا و سنگلاخی را با یکدیگر مقایسه می کنیم و معنی داری اختلاف این دو نوع زیستگاه را با هم مقایسه می کنیم.
(۴-۵)
Variance = (۴-۶)
Variance =
این کای مربع (Chi-Square) دارای درجه آزادی ۱ است، و محاسبات ما نشان می دهد که این دو شاخص انتخاب با یکدیگر به احتمال ۹۹% اختلاف معنی داری دارند و زیستگاه با شیب بالا و سنگلاخی نسبت به زیستگاه دشتی دارای ارجحیت بیشتری است.
محاسبات در مورد دو نوع زیستگاه دشتی و حاشیه چشمه و دامنه های شرقی به قرار زیر است:
Variance =
این کای مربع نیز درجه آزادی برابر ۱ دارد، و نشان می دهد که بین این دو شاخص انتخاب نیز به احتمال ۹۹% با اختلاف معنی دار وجود دارد. و لذا زیستگاه با شیب بالا و سنگلاخی در فصل بهار نسبت به زیستگاه حاشیه ی چشمه و دامنه شرقی ارجحیت بیشتری دارد. و پیش بینی می شود این ارجحیت احتمالاٌ در فصل تابستان بدین گونه نخواهد بود.
بر این اساس باید نتیجه گرفت که زیستگاه با شیب بالا و سنگلاخی نسبت به دو زیستگاه دشتی و حاشیه ی چشمه و دامنه شرقی ارجحیت بیشتری برای گوزن زرد در فصل بهار در جزیره اشک داشته باشد. لذا در ادامه به بررسی رابطه بین دو نوع زیستگاه با شیب بالا و سنگلاخی و دامنه رو به شمال می پردازیم تا بهترین زیستگاه را برای گوزن زرد در جزیره اشک در فصل بهار مشخص نمائیم.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
Variance =
بین دو شاخص انتخاب زیستگاه های با شیب بالاو سنگلاخی و دامنه رو به شمال با احتمال ۹۹% اختلاف معنی دار وجود دارد، لذا می توان نتیجه گرفت که زیستگاه های رو به شمال دارای ارجحیت بیشتری نسبت به سایر زیستگاه های موجود در جزیره اشک هستند. این ارجحیت در فصل بهار احتمالاٌ به دلیل وجود گیاهان پرآب تر در این نوع زیستگاه و همچنین وجود گیاهان خوش خوراک تر در این زیستگاه بوده است. که این روند احتمالاً در فصول دیگر بخصوص تابستان متغیر خواهد بود.
به منظور محاسبه شاخص انتخاب (wi) و شاخص انتخاب استاندارد شده (Bi) به همراه حدود اعتماد آنها می توان مقادیر در دسترس (مقادیر برآورد شده) و مقادیر استفاده شده ای که مشاهده شده است را به نرم افزار Ecological Methodology. وارد نمود. نتایج این محاسبات در جدول ۴-۷ آورده شده است.
جدول ۴-۵: شاخص انتخاب(w) و شاخص انتخاب استاندارد شده (Bi) محاسبه شده از طریق نرم افزار Ecological Methodology،(داده های مربوط به تغذیه گوزن زرد ایرانی در جزیره اشک دریاچه ارومیه، بهار ۱۳۹۰)
زیستگاه
نسبت استفاده شده ی نمونه
شاخص انتخاب (w)
شاخص استاندارد شده انتخاب
نسبت استفاده شده ی نمونه
شاخص انتخاب (w)
پایین ۹۵%
بالا ۹۵%
خطای استاندارد
پایین ۹۵%
بالا ۹۵%
دشت
۰.۵۴۰۳
۱.۴۳۰۵
۰.۴۳۰۵
۰.۲۰۳۸