۱۲۳٫۲۶
۴-۹٫ تجزیه به مؤلفههای اصلی
ازتجزیه به مؤلفههای اصلی جهت کاهش تعداد متغیرهای اولیه، توصیف و تشریح تنوع کل موجود در یک جامعه و تعیین سهم ترکیبات موثره در تنوع کل استفاده میشود. برای تهیه ضرایب ماتریس مولفهها که ریشه مشخصه آنها بزرگتر از یک بود انتخاب شدند. در هر عامل اصلی و مستقل ضرایب بزرگتر از ۵/۰ به عنوان عامل معنیدار در نظر گرفته شد. علامت ضرایب در داخل هر مؤلفه مبیین ارتباط موجود در میان این ترکیبات موثره در نظر گرفته شد. با بهره گرفتن از تجزیه به مؤلفههای اصلی، ۶ مؤلفه اول، ۸۳ درصد از کل واریانس متغیرها را توجیه کردند (جدول ۴-۲۴). در مؤلفه دوم ای-بتا-اوسیمن با ضریب مثبت مهمترین نقش را داشته و ۱۳% از کل تغییرات را توجیه نمودند. در مؤلفه سوم ایندیپون و سیس-کادین-۴-ان-۷-اول با ضریب منفی مهمترین نقش را در تبیین مؤلفه سوم داشتند و ۱۱% از واریانس متغیرها را توجیه نمودند. در مؤلفه چهارم آلفا ترپینئول با ضریب منفی مهمترین نقش را در تبیین مؤلفه چهارم داشتند و۹% از واریانس متغیرها را توجیه نمودند. در مؤلفه پنجم کامفر با ضریب مثبت مهمترین نقش را در تبیین مؤلفه پنجم داشتند و ۸% از واریانس متغیرها را توجیه نمودند. در مؤلفه ششم کریزانتنون و نریل استات با ضریب مثبت و جرماکرن D با ضریب منفی مهمترین نقش را در تبیین مؤلفه ششم داشتند و ۶% از واریانس متغیرها را توجیه نمودند (جدول ۴-۲۳). مطالعه گروهبندی جمعیتها نشان میدهد که اگرچه فاصله ژنتیکی کم برخی جمعیتها مثل بانه ۱ و ۲ از سایر جمعیتها تا حدودی ناشی از شرایط کلیمایی رویشگاههای مربوطه میتواند باشد ولی قرار گرفتن جمعیتهای تالش با یزد واستهبان با شرایط آب و هوایی کاملاً متفاوت در کنار هم، چالش برانگیز است (شکل ۴-۱).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
جدول۴-۲۴٫ بردارها و مقادیر ویژه، واریانسهای نسبی و تجمعی برای۶ مؤلفه اصلی حاصل از تجزیه به مولفههای اصلی روی ترکیبات مورد مطالعه.
مولفه۶
مولفه۵
مولفه ۴
مولفه۳
مولفه۲
مولفه۱
نام ترکیب
-۰٫۱۴۷
-۰٫۲۶۳
۰٫۲۰۱
۰٫۰۱۴
-۰٫۰۷
۰٫۲۸۵
α-pinene
۰٫۱۲۲
۰٫۱۴۲
-۰٫۰۵۴
-۰٫۰۶۵
۰٫۱۳۶
۰٫۳۰۹
camphene
۰٫۲۰۸
-۰٫۲۱۴
-۰٫۱۹۶
-۰٫۲۷۱
۰٫۱۰۷
۰٫۱۸۵
β-pinene
-۰٫۱۵۶
۰٫۰۸۵
۰٫۰۲۸
۰٫۰۱۸
-۰٫۰۴۹
۰٫۳۲